eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye Halk Pazarında Fiyatlar Geriledi

Ünye Halk Pazarında Fiyatlar Geriledi
09 Mayıs 2019 - 3:04

Ünye’de her Çarşamba kurulan halk pazarında sebze fiyatlarında düşüş göründü.

Yaptığımız röportajda sebze fiyatlarının düştüğünü sadece domates fiyatının yüksek olduğunu belirten Pazar esnafları halkın alım gücünün ise normal seviyede olduğunu belirttiler.

 İlerleyen haftalarda ise hava ısındıkça fiyatların düşeceğini ifade eden esnaflar, bayramda haftasında karpuz fiyatının normale döneceğini belirttiler.

Pazar esnafları;

“Bu hafta pazarın son durumu iyiye gidiyor. Havalar ısındıkça fiyatlar düşüşe geçiyor.  Fiyatlar; patates 4 lira, soğan 3,5 lira, fasulye 7 lira, marul 3 lira, havuç 5 lira, dolmalık biber 5 lira, biber ve patlıcan 4 lira, domates 6 lira, elma 2,5, portakal 3,5 lira, karpuz yeni geldiği için pahalı 4 liradır. Bu hafta alım gücü idare ediyor. Sebze kuru gıdalara karşı biraz daha düşük fiyatta her şeyin fiyatı yüksek. İlerleyen haftalarda düşeceğini tahmin ediyoruz.”

 

“Bu hafta Pazar fiyatları geçen haftalara nazaran uygun ama vatandaşlar biraz daha düşmesini istiyor. Bu hafta domates, fasulye ve limon pahalı diğer ürünler düşük fiyattadır. İlerleyen haftalarda fiyatlar ne olur bilemeyiz. Genellikle ürünler dış ihracat olduğu için fiyatalar yükseliyor. Örneğin domates bize dış ihracattan geliyor o yüzden fiyatı biraz yüksektir. Bu hafta fiyatlar: biber patlıcan 5 lira, salatalık 3 lira, fasulye 7 lira, biberlik dolma 7 lira, domates 7 lira ve muz 12 liradır. Şuan fiyatlar uygun ama vatandaşlara yine de yüksek geliyor. Bu hafta halkın alım gücü yok, fiyatları sorup geçiyorlar. Bize siz esnaflar kararlaştınız mı? Hepiniz aynı fiyattan satıyorsunuz diyorlar ama aldığımız fiyatlar yüksek olduğu için bizde yüksek fiyattan satmak zorunda kalıyoruz.”

“Bu hafta fiyatlarda tamamen dibe çökme yok ama normal. Bundan 1-1,5 ay önce ki fiyatlar yok.  Domatesin kalitesine ve durumuna göre fiyatları değişiyor. Salata 2-2,5 gibi fiyatlarda satılıyor. Biber ve patlıcan 5 lira, geçen hafta patlıcan 4 liraydı ramazan dolasıyla ya da havalar nedeniyle patlıcan fiyatını 5 lira yaptık. Karpuz sezonunu bayrama hazırlıyoruz. Antalya sezonu başladı tabi ki İran’dan da geliyor ama yerli karpuzlarımız da başladı. Karpuz fiyatları vatandaşın alım gücüne göre değil fiyatı biraz yüksek. Toptancıda 3,5 lira ama alan esnaf ve manavcı arkadaşlarımız 5 liradan aşağı satmaya çalışıyor. Fiyatı da vatandaşın alım gücünü etkiler ama 2 hafta sonra fiyatı normale döner kavun, karpuz ve şeftali olur. Ürünler çoğaldıkça fiyatlarda düşüşe geçer. Domatesin yükselme sebebi ise entel döneme girmişti 2 hafta sonra onun da fiyatı düşer diye tahmin ediyoruz. Salkım domates bugün 6-7 liradan satılıyor Cuma ya da cumartesi günü 5 liradan satmayı hedefliyoruz. Halkın alım gücü normal, fiyatlara alıştılar artık en pahalı sebze ve ya meyve onlara düşük geliyor.”şeklinde konuştular.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-