eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Lider Çocuk Tarım Kampı Düzenlendi

Lider Çocuk Tarım Kampı Düzenlendi
25 Mayıs 2019 - 3:18

Toprağın önemi, doğal kaynakların korunması, ülkede tarım ve hayvancılığın genel durumu, bitki yetiştiriciliği, sürdürülebilir ve güvenli gıda konularının öğrencilere benimsetilmesi ile çocuklarımıza doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri, gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek ve tarımı sevdirmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda İl Müdürlüğünce 13-15 Mayıs 2019  tarihleri arasında34 öğrencinin katılımı ile “Lider Çocuk Tarım Kampı” düzenlendi.

Ordu İl Tarım Ve Orman Müdürlükten yapılan açıklamada,”Düzenlenen kamp etkinlikleri çerçevesinde ilk gün toprağın önemi, doğal kaynakların korunması, ülkemizde tarım ve hayvancılığın genel durumu, bitki yetiştiriciliği, sürdürülebilir ve güvenli gıda konularında bilgiler aktarılmıştır. Sonrasında ise bu yılın tarım kampı teması olan “Sıfır Atık” konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli Çevre Mühendisi tarafından israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi, atıkların geri dönüştürülmesi, atık önleme yaklaşımının benimsenmesi konularında sunum yapılarak bilgi verilmiştir. Yapılan sunumların ardından ise Ordu Büyükşehir Belediyesi atık ayrıştırma tesisi ziyaret edilerek öğrencilerin çalışmaları yerinde görmeleri sağlanmıştır. Tesis ziyaretinden sonra organik yumurta üretimi yapan tavuk işletmesi ve çilek üretim tesisi ziyaret edilmiştir.

Kampın ikinci gününde Fatsa Ziraat Odasına ait örnek üretim alanında yer alan seralar gezilerek her çocuğumuzun toprak ve bitki ile buluşması amacıyla kendileri tarafından sebze dikimi yapmaları sağlanmıştır. Ardından Arıcılık Araştırma Enstitüsü ziyaret edilerek sofraların tadı balın üretim aşaması ve arıcılık faaliyetleri anlatılarak “Arım Balım Peteğim Projesi” ile gerçekleştirilen ve balla ilgili tüm analizlerin gerçekleştirildiği laboratuvarlar ve Bal Paketleme Tesisi gezilmiştir.

Kampın son gününde ise ilimizin en önemli tarımsal ürünü olan fındığın işlenerek yağa dönüştürüldüğü yağ üretim fabrikası ziyaret edilerek fındığın yağa dönüşme hikayesinin aşamaları yetkili personellerce anlatılmıştır. Yağ üretim fabrikası ziyaretinin ardından Altınordu sahil mevkiinde sıfır atık konusunda broşürler dağıtılmış ve farkındalık yaratmak amacıyla öğrencilerimiz tarafından sahilde çöp toplanmıştır. Daha sonrasında İl Müdürlüğümüz  bahçesinde çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Etkinlikler sonunda tüm öğrencilerimize kamp katılım belgesi İl Müdür Yardımcılarımız Ersin SOYDAN ve Kıvanç GÜNAY tarafından verilerek kamp sona ermiştir. “Lider Çocuk Tarım Kampı”na katılan çocuklarımızın bu etkinliklerle tarıma ve doğaya daha farklı bir gözle bakabilmeleri sağlanmıştır”dendi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-