eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

English in Street Projesinin Gala Etkinliği Gerçekleşti

English in Street Projesinin Gala Etkinliği Gerçekleşti
23 Mayıs 2019 - 17:58

2018-2019 eğitim öğretim yılında Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kurucusu olduğu Hem Avrupa’da hem de Türkiye’de 7 bölgede aktif olarak yürütülen “English in Street” isimli uluslararası e-TWINNING projesinin faaliyetlerinin sunulduğu gala etkinliği gerçekleşti.

e-TWINNING projesi kapsamında Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Muhammet Aydın’ın kuruculuğunda hazırlanan “English in Street” isimli projenin gala etkinliği Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Muhammet Aydın ve İzmir Balçova Anadolu Lisesi İngilizce Öğetmeni Ebru Başaran’ın sunduğu gala etkinlinin açılışını yapan okul müdürü İbrahim Elibolca konuşmasında şunları ifade etti;  “e-TWINNING Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. Bu proje ile İletişim kurmak, iş birliği yapmak, projeler geliştirmek amaçlanmıştır. Ülkemiz e-TWINNING’e 2009 yılında dahil olmuştur. Ülkemizde 2018’de 52 binden fazla okulda 129 binden fazla kullanıcıyla 23 binden fazla projeye katılınmıştır. Ben bu programa katılan ve projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.

Proje hakkında konuşma yapan Ünye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bahri Aslışen şunları ifade etti; “Geçen sene başladığımız ve bir kaç projeyle yürüttüğümüz e-TWINNING projesi bu sene 200’ün üstünde bir projeyle devam edilmiştir. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ederek bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim.”diye konuştu.

Okul-Veli işbirliğini temsilen konuşma yapan Okul Aile Birliği Başkanı İrfan Fıkıl şunları ifade etti; “Endüstri meslek liselerinde okuyan öğrencilerle ilgili bir genellemeler var. Orada okuyan bir öğrenci endüstri meslek lisesinde okuyorum diye kendini güzel ifade edemiyor. Bu biz ailelerden olmaktadır. Bizler bu gencin mezun olduktan sonra bizim hayatımızdaki önemini bilmediğimizden olmaktadır. Bir anne ve baba benim çocuğum endüstri meslek lisesinde okuyor diyebiliyorsa ve kendi isteğiyle o okula gönderebiliyorsa yarının geleceği sağlam demektir.”diye konuştu.

Ordu İl Milli Eğitim e-TWINNING İl Koordinatörü Burçak Özyurt konu ile ilgili konuşmasında şunları belirtti; “e-TWINNING projesi başladığı zaman pek tanınmıyordu. Bizler çok çabaladık ve öğretmenlerimizle birlikte projeyi bu noktaya getirdik. 2007’de 4 bin olan sayımız son olarak Ordu ilinde 8 bin kayıtlı öğretmen, 400’e yakın projemiz varken 865 projemiz vardır. Bu başarı hepimizindir. Bu proje ile Avrupa’daki okullarla yapılan işbirliği ile yabancı dil alanında da gelişmeler yapılmaktadır. Öğrencilerimiz bu proje ile derslere daha ilgili ve severek katılmaktadırlar.”dedi.

KTÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Zeki Çıraklı “Kimlik İnşasında Yabancı Dil ve İletişimin Önemi” konulu sunumunda şunları ifade etti; “e-TWINNING’nin önemli noktalarından birisi eğitimde bir yükselme noktası olmasıdır. Eğitimin ve öğrenmenin özünde yatan şey insanı yeniden keşfetmektir. Zamansal ölçütleri eğitime soktuğumuz oranda öğrenmeden ve insandan uzaklaşıyoruz. “English in Street” projesiyle de zamansal ölçütlerle yaralanmayan deneyimler üretilmeye çalışılmıştır. Ben kendilerini tebrik ediyorum. e-TWINNING projesiyle de farklı kültürler bir araya gelmektedir. Bu çok önemli bir şeydir ve insanlar kültürlerini birbirleriyle paylaşmaktadır.

Proje ile ilgili konuşmaların ardından gala etkinliği “English in Street” projesinin içerik sunumu, proje içindeki öğrencilerin duygu ve düşünceleri, proje kapsamında yapılan etkinliklerin canlandırılması ve plaket töreni gerçekleşti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-