eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

İŞÇİLER ÜZERİNDEN MİLYONLUK KAZANÇ

İŞÇİLER ÜZERİNDEN MİLYONLUK KAZANÇ
04 Haziran 2019 - 4:24

İçişleri bakanlığı müfettişlerinin yapmış oldukları 45 günlük inceleme neticelendi.Hazırlanan 27 sayfalık raporda neler yok ki. Müfettiş iddianameleri eski meclis üyeleri ve ismi gecen belediye  personeline kapalı zarflarda teslim edildi.

Belediyedeki alınan kararlarla ilgili eski meclis üyeleri ve birim amirlerine ifadeleri istenirken bazıları hakkında yargı yolu açıldı.

İçişleri bakanlığı müfettişlerinin  hazırlamış olduğu raporda birçok konu hakkında yapılan tespitler söz konusu.

Bunlardan bir tanesi de  dönemin Ünye belediye başkanı Ahmet Çamyar’a kendine menfaat sağlamaya yönelik iddialar .

Bilindiği gibi Ahmet Çamyar 2014 Martın’da göreve başladıktan hemen kısa süre sonra yaklaşık 250 kişi işten çıkartmıştı.

Kamuoyunda oldukça tepki çeken toplu işten çıkartma daha sonra gündemdeki yerini kaybetmemiş ve rant iddiaları ortaya atılmıştı.

İddialara göre Ünye belediyesi’nden işten çıkarılan 250 kişinin 127  kişisinin avukatı Ahmet Çamyar’ ın ortağı olması  birçok dedikoduları da beraberinde getirmişti.

 ZAMANIN DEDİKODUSUNU, BUGÜN MÜFETTİŞLER DOĞRULADI

Ünye belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ ın işçileri çıkartmasının ardından,işçiler belediyeden haklarını olabilmeleri adına kendi avukatlık firmasına bir şekilde yönlendirme yapılması kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

O zaman ortaya atılan iddialar bugün İçişleri bakanlığı müfettişlerinin  hazırlamış olduğu 27 sayfalık rapor içinde tespit edildi.

Raporda 2 milyon 600 bin liralık işçilerin alacakları karşılığında ,belediye tarafından Ahmet Çamyar’ ın ortak olduğu avukatlık bürosuna ödeme yapıldığı tespit edildi

Yine rapora göre Avukat Ş.A ile N.Ö’ye belediye tarafından 1 milyon 400 bin ve 1 milyon200 bin olmak üzere ödeme yapıldığı ifade edilmiş ve Ahmet Çamyar’ın ifadesi istenmiştir.Müfettişlere göre aykırı görülen durum karışışında Ahmet Çamyar ne cevap hakkı kullanacak bekleyip göreceğiz.

Lakin ortada bir gerçek var ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözü ile dünün dedikoduları bugün hem de müfettiş raporlarında gün yüzüne çıkmış oldu.

Şimdi asıl merak edilen konu şu;

Tespit edilen yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararın ceremesini kim çekecek?

Her zaman ki gibi yapanın yanına kar mı kalacak ?

Yoksa yargı yolu açılabilecek mi?

DEVAM EDECEK

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-