eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ORDULU İŞ ADAMININ FABRİKASINDA 5 KİŞİ ÖLDÜ

ORDULU İŞ ADAMININ FABRİKASINDA 5 KİŞİ ÖLDÜ
07 Haziran 2019 - 2:16

Aybastılı Hemşerimiz Hamdi BELEN’in Fabrikasında Yangın çıktı.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bir tekstil fabrikası ve lojistik deposunda çıkan yangında 5 kişi hayatını kaybetti.

Yangın, 09.50 sıralarında Kocaeli’nin Çayırova ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Tuna Caddesi üzerindeki bir fabrikada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde bulunan bir tekstil fabrikasında henüz öğrenilemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın kısa sürede  fabrikayı sardı.

  4 katlı tekstil ve  lojistik depoda çıkan yangının  bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangını fark eden çevredekilerin ihbarı üzerin üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, jandarma ve polis ekibi ekibi sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri tamamen alevlere teslim olan fabrikaya müdahale etmek için çalışma başlattı. Çıkan yangında yaralanan ve dumandan etkilenen 6 kişi ise olay yerine intikal eden sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

6 KİŞİ HASTANELERE KALDIRILDI, 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Yangında dumandan etkilenen 6 kişi hastanelere kaldırıldı. Soğutma çalışmalarının ardından itfaiye ekipleri yanan fabrikaya girdi. Fabrikada bulunan 5 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi.

Yangın sırasında içeride bugün mesaiye gelen yaklaşık 30 kişi bulunduğu, birçoğunun kendi imkanlarıyla dışarı çıktığı, yaralanan 6  kişinin ise çevre hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.

Bu arada, yangını söndürme çalışmalarına Kocaeli merkez ve ilçeleriyle İstanbul itfaiyesi katıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde 6 işçinin hayatını kaybettiği tekstil fabrikası yangını ile ilgili soruşturma başlatıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de yangın alanında inceleme yapıyor.

Çayırova’da bir tekstil fabrikasında sabah saatlerinde çıkan yangında fabrika küle dönerken, alevler yaklaşık 4 saatte söndürülebildi. Tamamen söndürülen ve soğutma çalışmalarının devam ettiği fabrikada 5 işçinin cansız bedeninin tespit edildiği öğrenildi. İşçilerin cenazeleri yoğun sıcaklık nedeniyle henüz çıkarılamazken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 2 yetkili fabrikaya gelerek incelemede bulundu. 2 savcının görevlendirildiği olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-