eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Haberimiz Ses Getirdi, Yetkililer Harekete Geçti

Haberimiz Ses Getirdi, Yetkililer Harekete Geçti
15 Haziran 2019 - 22:16

Bugün yaptığımız “Ünye Curi Deresinde Çevre Felaketi” başlıklı haberimiz ses getirerek yetkilileri harekete geçirdi.

Bugün Curi Deresi’nde yaşanan irili ufaklı binlerce balığın öldüğü ve bu ölümlerin dış etkenlerden dolayı mı yoksa çevresel etkenlerden dolayı mı yaşandığını, ayrıca bu ölümlerin bir an önce aydınlatılması gerektiğini haberimizde belirtmiştik.

Kaymakam Güney Olaya El Koydu

Haberimizin yayınlanmasından kısa süre sonra Ünye Kaymakamlığı olayla ilgili harekete geçerek Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in direktifleriyle, Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olay yerinde ırmağın değişik yerlerinde incelemelerde bulunup örnekler aldılar. Alınan örneklerin ardında yapılacak tahliller sonucunda olayın neden kaynaklandığı ortaya çıkarılacak.

Gazetemize ilk ulaşan bilgilere göre yaşanan balık ölümlerinin nedeninin mevsimsel geçişler sebebiyle sudaki oksijenin azalması olarak tahmin edilirken, diğer etkenler de araştırma dahilinde incelendiği öğrenildi.

Akşam saatlerinde Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sosyal paylaşım sitesinden şu açıklamayı yaptı.

”İlçemiz sınırlarında bulunan Curi deresinde meydana gelen toplu balık ölümlerini araştırmak amacıyla İlçe Müdürlüğümüz Su Ürünleri ekipleri, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığınca ortaklaşa incelemeler yapılmış olup analizleri yaptırılmak üzere balık ve su numuneleri alınmıştır”dendi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-