eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

OSB İÇİN YENİ ÇALIŞMA

OSB İÇİN YENİ ÇALIŞMA
24 Haziran 2019 - 1:03

Ordu Valisi Seddar Yavuz,  Sanayi Bölgesinde katılımcılardan alınan payla kamulaştırma sorununu çözerek zaman kaybının önüne geçmek istediklerini söyledi.

Ordu, Fatsa ve Ünye OSB’lerde gelinen son nokta ile ilgili açıklama yapan Vali Yavuz, “Fatsa OSB’de şu anda önemli bir açılım gerçekleştirdik. Bizden yer talep eden yatırımcılarımızdan aldığımız katılım bedelleri ile yer tahsislerini yapıyoruz. Bu şekilde arsa tahsisi yaptığımız İbişler Tekstil adlı bir firma, Temmuz ayı itibariyle yatırım tesisinin temelini atıyor. Devamında yine temin ettiğimiz 12 parselle beraber büyüyoruz. Onlardan elde ettiğimiz gelirlerle birlikte Fatsa’yı bitireceğiz. Fatsa’da ciddi bir açılım gerçekleştirdik.” dedi.

YENİ ÇALIŞMA

Ordu OSB ile ilgili olarak yeni bir çalışma planladıklarını ifade eden Yavuz, “ Ordu OSB’de yer talep eden yatırımcılarımız şimdiden kendileri çalışsınlar. İkinci OSB’de katılım paylarını almak suretiyle kamulaştırmayı bitirip, altyapı ihalesine çıkmayı düşünüyoruz. Ünye OSB’yi bitirdik. Bu yıl içinde Ünye OSB’nin altyapı ihalesine çıkacağız. Ünye OSB’de çok sayıda yatırımcı biz gelerek, ”Bizler bedelleri ödeyelim, burayı bize verin” dediler. Bakanlıktan ödenek bulduk. Ünye OSB çok kısa sürede yatırımcının hizmetine açılmış olacak.” diye konuştu.

ZAMAN KAYBETMEYELİM

“Aynı modeli Ordu için de yapabiliriz.” diyen Yavuz, “Hem Bakanlıktan alacağımız kredilerle, hem de sanayicimizle işbirliği yaparak Ordu OSB’yi aktif hale getirmek istiyoruz. Bu durum, özellikle İstanbul’dan büyük firmaların Ordu’ya gelişlerini hızlandıracaktır. Bu üç yeni OSB’yi bahsettiğimiz modelleme ile birlikte çözebiliriz. Aksi takdirde ödenek geldi, gelmedi, kredi buldum, bulamadım söylemleriyle zaman geçirmiş oluruz. Ordu’nun, Ordulunun işe, istihdama, büyümeye ihtiyacı var. Sadece Ordulu işadamlarını değil, başka yatırımcıları da Ordu’ya çekmemiz gerekir. Yaptığımız bu modelleme, başka iller tarafından da örnek alınıyor.” şeklinde konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-