eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

İMAR BARIŞINDA BAŞVURU SÜRESİ DEĞİL ÖDEME SÜRESİ UZATILDI !

İMAR BARIŞINDA BAŞVURU SÜRESİ DEĞİL ÖDEME SÜRESİ UZATILDI !
02 Temmuz 2019 - 11:41

İmarsız yapıların kayıt altına alınması için yapılan İmar Barışı’nın başvuru süresi 15 Haziran 2019 tarihinde sona ermişti. Ödeme için de son gün 30 Haziran’dı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklamayla İmar barışının ödeme süresi uzatıldı ve yeni karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın imzasıyla yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:  “31/12/2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi almak üzere 15/6/2019 tarihine kadar başvuruda bulunmuş olanların yapı kayıt bedeli ödeme süresi; yapı kayit bedelinin en az yüzde 25’inin 31/7/2019 tarihine kadar peşin olarak, kalan kısmının ise takip eden aylarda taksitli olarak ve her ayın birinde kalan kısmın yüzde 2 oranında artırılması suretiyle hesaplanacak miktarın yatırılması şartıyla 31/12/2019 tarihine kadar uzatılmıştır.”

Ünye’de bir gazetede konu ile ilgili yayınlanan haberde ise kamuoyuna yanlış bilgi verildi. Söz konusu haberde “Vatandaşın imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılmasının hedeflendiği “İmar Barışı” müracaatları 31 Aralık 2019 uzatıldı.” İfadeleri kullanıldı.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat ŞEN gazetemize yaptığı açıklamada, söz konusu haberin vatandaşları yanlış yönlendireceğini belirterek bilgi verdi.

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat ŞEN “Bilindiği gibi İmar Barışı bir milad olarak değerlendirebiliriz. Devletimiz vatandaşıyla arasındaki pürüzleri ortadan kaldırmak için böyle bir uygulamaya gitti. İki kere uzatılan imar barışında bu kezde ödeme tarihi ileriye atıldı. Bu imar barışına başvuru yaparak ödeme yapamayanlar için iyi bir fırsat oldu.

Sizinde bahsettiğiniz gibi kamuoyunda yanlış bilgilendirmeler meydana gelebiliyor. Vatandaşların mağdur olmaması için  ve ortada dolaşan bilgi kirliliğinin önüne geçmek adına güzel bir konuya dikkat çektiniz. Sizleri kutluyorum.

30 Haziran’da biten imar barışının süresi 31 Aralık 2019’a uzatıldı deniyor. Halbuki o şekilde değil, sadece ödeme tarihi uzatıldı. Yani 30 Haziran’da biten ödeme tarihi 31 Aralık 2019’da uzatıldı. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-