eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

MÜFTÜLÜK BİNASI NE OLACAK ?

MÜFTÜLÜK BİNASI NE OLACAK ?
09 Temmuz 2019 - 12:07

Sözleşme feshi sonrası Ünye Müftülüğü yeniden ihaleye çıkarak ihaleyi alacak olan yüklenici firma ile yola devam edecek.

Yapımına 2018 yılında başlanan Ünye Müftülük Hizmet Binası’nda ihaleyi alan yüklenici firma 2019 yılının başında konkordato ilan etmişti.

İnşaatı devam ederken yüklenici firmanın konkordatoya gitmesiyle duran Ünye İlçe Müftülüğü hizmet binası inşaatının devam edip etmeyeceği merak konusu olmuş, Türkiye Diyanet Vakfı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu ve beraberinde Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin ve daha sonra  bir dizi program için Ordu’ya gelen diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Müftülük Hizmet Binası inşaatını ziyaret etmesi ve Ünye Müftüsü Asli Işık’tan bilgi alması umuda yol açmıştı.

Gelinen süreçte ise konkordato ilan eden firma başlayıp yarım bıraktığı işleri tamamladıktan sonra Ünye Müftülüğü ile karşılıklı olarak sözleşme fes edilecek. Arından Ünye Müftülüğü yeniden ihaleye çıkarak ihaleyi alan yüklenici firma ile yola devam edecek.

2020 yılında hizmete açılacak

Ünye Müftülük Hizmet binası inşaatının 2019 yılının sonuna kadar tamamlanması ve 2019 yılının sonu ile 2020 yılının başlarında hizmete alınması planlanıyor.

Gazetemize açıklama yapan Ünye Müftüsü Ali Işık, “Müftülük Hizmet Binamızda ihaleyi alan firma konkordato ilan eden firma eksiklerini tamamlamaya çalışıyor. Başlayıp yarım bıraktığı işleri bitiriyor. Camları taktırıyor, kalıbı çalışmış olan asansör boşluğunun betonunu döktü, suları çektirdi. Temizliğini yapacak, binanın da güvenliğini aldıktan sonra oturup karşılıklı olarak anlaşmayı fes edeceğiz. Ondan sonra ki süreçte de yeniden ihaleye çıkarak yeni firmamızla yolumuza devam edeceğiz.”dedi.

Müftülük Hizmet binasını 2019 yılının sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Işık şunları kaydetti, “Müftülük binamızın şuanda yüzde 40’lık bir kısmı bitti, geriye yüzde 60’lık bir kısmı duruyor. Arzumuz ve hedefimiz Hizmet binamızı 2019 yılının sonuna kadar bitirmek.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-