eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başladı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başladı
12 Ekim 2015 - 15:55

IMG_5795

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla  İl  Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, beraberinde Müftü Yardımcıları Mevlüt Öztürk, Seyfullah Çakır, Şenel Yılmaz, İsmail Geyim, Altınordu ilçe Müftüsü Harun Cimitoğlu, Ordu Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Gündoğdu, Din Hizmetleri Uzmanı Gülay Çalık ve Kuran Kursları Müdürü Nazife  Çabuk ile birlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla  yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Türkiye genelinde içinde bulunduğumuz hafta, Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kabul ediliyor.  Camiler ve din görevlilerimizin toplum hayatında son derece önemi var. Eskiden beri İslam toplumlarında şehirler cami çevresinde kurulmuş. Hamamlar, aşevleri imarethaneler, bedestenler yapılarak şehir genişlemiş ve cami merkezli bir yerleşim medeniyet oluşturmuşlar. Bizi biz yapan değerlerimiz, mübarek dinimiz ve onun kurallarıdır. Camiler ezanlar bayrağımız kadar önemli” diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, “Camilerimizin estetiği ve temizliği önemli. Din görevlilerine çok iş düşüyor” diyerek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik etti.

İl  Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası süresince gerçekleştirilecek olan programlar hakkında Vali Balkanlıoğlu’na bilgi verdi.

Kolukısaoğlu, her yıl 11-18 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda “5 Vakit Huzur” teması işlenerek, namazla ilgili mesajlar verileceğini ve çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade etti.

yunus_emre-21-214x3004417 img28837

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-