eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

İŞKUR KURALARI ÇEKİLDİ

İŞKUR KURALARI ÇEKİLDİ
15 Ekim 2015 - 0:30

Adsız

Ünye Belediyesi ile İşkur İl Müdürlüğü ortaklığında Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda, Ünye Belediyesi için işçi alımı çekilişi düzenlendi. Noter eşliğinde yapılan çekilişe Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel ve Ordu İşkur İl Müdürü İsa Kaymak katıldı.

Çekiliş öncesi kısa bir konuşma yapan Ahmet Çamyar, tüm salonu selamlamasının ardından konuşmasına devam etti;IMG_1511

“Türkiye Dünya’daki işsizlik ortalamaları açısından baktığımızda özellikle son dönemdeki büyüme endeksleri ve verilerini karşılaştırdığımızda en iyi konumda olan ülkelerden bir tanesidir. Bugün Avrupa Birliği üyesi ülkeler içerisinde baktığımızda işsizlik oranlarının %23’lere, %24‘lere, ortalama Avrupa Birliği ülkeleri içerisindeki işsizlik oranlarının da %11, %12 ve %13 civarlarında seyrettiğini gözlemlemekteyiz.

Türkiye genç bir nüfusa sahiptir. Sürekli okullarımızdan mezun olan ve eğitimden uzak olup üniversite bitirmemiş olan kardeşlerimiz ile beraber ortalama işsizlik verilerine baktığımızda yaz sezonu içerisinde %9’lara düşerken, kış sezonu içerisinde %10’ları yukarı zorlayan bir işsizlik ortalamamız var. Devlet bunu desteklemek anlamında yani işsizlik oranının aşağıya düşmesi noktasında özellikle son zamanlarda İşkur üzerinden ciddi manada bir işçi alımı, böylece toplum yararına TYP dediğimiz Toplum Yararına Proje anlamında ciddi şekilde işverenlere yani bizlere de destek veriyor. Buradan devletimize Allah zeval vermesin diye dua edelim inşallah. Bu program kapsamı içeriIMG_1522sinde arkadaşlar, toplam 366 kişi 35 yaş üstü bir müracaat, 126 kişi de 35 yaş altı bir müracaat olmak kaydı ile 500’ün üzerinde bir müracaatımız var.

Bu program paket içerisinde 70 kişi değerlendirilecektir. Yine en yakın zaman dilimi içerisinde İşkur Müdürümüz ile görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Bir 50 kişilik grup daha onaylanmış olacaktır. Yeni paketimiz ve programımız içerisinde yaş şartı olmayacaktır. Böylece sadece Ünye Belediyesi kapsamında 120 kişi İşkur üzerinden istihdam edilmiş olacaktır. Yani bugün bu salonda bulunan arkadaşlarımızdan 70 kişi bu paketin içerisinde, hemen yakın zaman dilimi içerisinde de bu programın bitiminden sonra da hemen diğer müracaatları alacağız. Burada kura bana çıkmadı diye hemşehrilerimiz üzülmesinler. İkinci paketin içerisinde yaş şartı aranmaksızın 50 kişilik bir paket program daha uygulamaya girmiş olacaktır.

Ben Türkiye’de en fazla proje üreten müdürlerimizin başında gelen İşkur İl Müdürümüz İsa Bey’i tebrik ediyor, Ünye’de bize hizmet veren değerli müdürümüze de teşekkür ediyorum. Kurayı gerçekleştirecek olan noter arkadaşlarımıza başarılar ve hayırlı günler diliyorum”.

 

yunus_emre-21-214x30044 img288

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-