eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Şelale Festivali’nde Türkiye’nin İlk Şelale Ağası Seçildi

Şelale Festivali’nde Türkiye’nin İlk Şelale Ağası Seçildi
24 Haziran 2024 - 8:04

 

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde bu yıl 2.’si düzenlenen Şelale Festivali, Türkiye’de bir ilke sahne oldu. İlçenin İlküvez Mahallesi’nde gerçekleştirilen festivalde, ilk kez şelale ağası seçimi yapıldı.

Festival, İlküvez ve Çevresi Kültür, Turizm Dayanışma Derneği (İLÇEVDER) tarafından organize edildi. Dernek Başkanı İsa Aydoğdu, festival için aylar öncesinden hazırlıklara başladıklarını belirterek, “Ordu, şelaleler şehri olarak bilinir ve İlküvez Mahallemizde 22 adet şelalemiz bulunmaktadır. Biz doğa ile barışık bir toplumuz, yeşilin her tonunun olduğu bu coğrafyada turizmden en iyi şekilde faydalanmak istiyoruz,” dedi.

Festivalde, misafirlere sunulmak ve derneğe katkı sağlamak amacıyla 4 çeşit kazan yemekleri yapıldı. Ayrıca, şelalelerin oluşturduğu gölette kanolarla geziler düzenlendi.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen şelale ağası yarışmasında, Çaybaşı ve İlküvezli iş insanları bağış yaparak yarıştı. En yüksek bağışı yapan Mustafa Cazır, 52 bin TL ile Türkiye’nin ilk şelale ağası seçildi. Cazır, festivalde at üstünde vatandaşları selamladı.

Şelale Festivali, yerel halk ve ziyaretçiler için unutulmaz anılara sahne olurken, bölge turizmine de önemli katkılar sağladı

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-