eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

EMNİYETTE DEPREM

EMNİYETTE DEPREM
08 Temmuz 2024 - 14:56

Emekli Polis Memuru Volkan Koca’dan Kumpasçı Polislere Suç Duyurusu

Emekli polis memuru Volkan Koca, mesleğinin en verimli döneminde kendisine yapılan iftira ve kumpaslar nedeniyle zorunlu olarak emekli edildi. Yaşanan bu haksızlıklar ve mağduriyetler karşısında sessiz kalmayan Koca, iftiracı örgüt üyesi Cihat E. ve kumpasçı polislere karşı suç duyurusunda bulundu.

Volkan Koca’dan Basın Açıklaması: “Adalet Yerini Bulacak”

Volkan Koca’nın basın açıklaması şu şekilde:

Değerli Kamuoyu:

Ben 30 yıl polis memuru olarak Emniyet teşkilatımızın çeşitli birimlerinde severek hizmet ettikten sonra 2024 yılı Nisan ayında istemeyerek emekli olmak zorunda kaldım.  Ünye ilçesinde 16 yıllık görev süremin, son 10 yılını Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde, Araştırma ekibinde Ekip Amiri vekili olarak görev yaptım. Görevim her türlü faili meçhul olayları aydınlatmaktı.

2022 yılı Ocak ayından itibaren bir çok ilde meydana gelen çeşitli silahla yaralama, şantaj, ihaleye fesat karıştırma, iş yeri kurşunlama, iş yeri kundaklama ve tehdit olayları Karadeniz bölgesinde, özellikle Ünye zaman zaman Fatsa ilçelerimizde son günlerde de Ordu merkezli olmak üzere devam etmektedir. Bu olaylar neticesinde birçok iş yeri kurşunlanmış, birçok insan telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi zararlar görmüş hatta bazı insanlar iş yerlerini taşıyarak bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştır. Bu olaylar meydana gelirken tüm şehir adeta ölüm sessizliğine gömülmüş, hiç kimse konu ile ilgili konuşamaz ortaya çıkan durumlarla ilgili Emniyet ya da Adliyeye gidemez hakkını arayamaz hale gelmiştir. Meydana gelen olayların asıl failleri ve organizatörleri elini kolunu sallayarak dışarıda gezmeye devam etmiş gerçekler halı altına süpürülerek kapatılmaya çalışılmıştır.

Peki bu süreçlerde Ordu il Emniyeti ne yapmıştır?

Ünye ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde Soruşturma biriminde görevli, malum suç örgütünün gerçekleştirdiği her eyleme müdahale ederek olaylara karışan şüphelileri tek tek tespit ederek yakalayan veya yakalanmalarını sağlayan biz tecrübeli polislere, asli görevleri istihbarat ve organize suçlarla mücadele olan birimler tarafından, çıkarlarına ters düşen çalışmalar yapmamızdan dolayı FETÖ taktiği gibi, asılsız iftiralar ve suç uydurarak kumpas kurulup Organize Suç Örgütü ile irtibatlandırarak haklarımızda soruşturmalar açtırılmış, mesleki itibarlarımız ve toplum önündeki saygınlıklarımız yok edilmeye çalışılmış, Ünye ilçesinden uzak yerlere atamalarımız yapılmıştır. Bu yetmemiş gibi Asayiş Büro Amirliğinde görevli diğer uzman polisler de sürecin devamında diğer ilçelere gönderilerek Asayiş Büro pasif hale getirilmiştir.

Yaşanan sürecin aydınlanması gerçek suçluların ortaya çıkarılması için İç İşleri Bakanlığından Mülkiye müfettişi taleplerimiz Ordu Emniyet Müdürlüğü tarafından reddedilmiş, Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen polis Başmüfettişi tarafından tehditkar sözler söylenerek tamamen soruşturmayı kapatmaya yönelik soruşturma yapılarak verdiğimiz bilgiler örtbas edilmiştir.

Ordu idare mahkemesi, Samsun İstinaf mahkemesi ve Ünye Adliyesi ne yapmıştır?

Sadece görev gereği yapılan, içeriği belli olmayan HTS görüşme kayıtları sebep gösterilerek, hakkımızda yazılan araştırma raporunun doğruluğu teyit edilmeden, gerçekliği araştırılmadan hakkımızda hüküm verildiği, tarafımıza kumpas yapıldığı, değil bizi ihraç etmek hakkımızda Uyarı cezası dahi verilemeyeceğini, asıl amaçlarının bizi görev yerlerimizden uzaklaştırmak olduğunu, çocuklarımızın eğitim durumlarını, sağlık durumlarını, belirtmemize rağmen her seferinde yürütmenin durdurulması ve iptali davamız idare ve istinaf  mahkemelerinde red edilmiş, suçsuzluğumuz müfettiş raporları ile kanıtlanmasına rağmen emekli olmak zorunda bırakılmış ve görev yerlerimize iademiz sağlanmamıştır.

Ünye Adliyesinde örgüt dosyası kapsamında soruşturma aşamasında örgüt üyeleri tarafından yapılan suç unsuru ifadeler soruşturma savcısı tarafından görmezden gelinerek örtbas edilmiş ve suçlular kayrılmıştır.

Bu basın bildirisini hazırlamamdaki sebep;

30 yıl severek hizmet ettiğim Emniyet teşkilatının bazı birimleri içerisinde görev yapan polis ve polis amirleri tarafından tarafımıza yapılan kumpas olayına karşı Ünye Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığım suç duyurusunu bildirmektir. Kamuoyunu suç duyurusunda bulunduğumuz dava sürecini takip ederek, Emniyet içerisinde bulunan gücünü kim ya da kimlerden aldığı bilinmeyen şahısların adli ve siyasi uzantıları aracılığıyla sürece müdahale ederek gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemelerine izin vermemenizi istiyoruz.

Bugün ülke gündemini işgal eden suç örgütü olaylarının daha rezil ve derin hali bölgemizde devam etmektedir. Olaylar sade ve yüzeysel bir şekilde ele alınarak Ordu Emniyet Müdürlüğü tarafından Devletimizin yüce makamları kasten yanlış bilgilendirilerek yanılgıya düşürülmektedir.

Amacımız, bölgenin üç beş kendini bilmez sokak serserisine ve sadece işini düzgün yapan insanlara zulmeden taraflı kamu görevlilerinin insafına bırakılmamasıdır. Buradaki olayların gerçekliği vicdanlı ve tarafsız kamu görevlilerinin araştırması ile ortaya çıkacaktır. Bugüne kadar ne siyasetçi ne bürokrat ne de gazeteciler aracılığı ile ülke gündemine gelmeyen olaylar, ucu kime dokunursa dokunsun ortaya çıkarılmalıdır.

Bu zamana kadar tarafımıza yapılan bütün karalama kampanyaları sonuçsuz kalmış, idari olarak hakkımızda açılan soruşturmalarda yaptığımız işleri görevimiz dolayısıyla yaptığımız ve kusurumuz olmadığı kararı verilerek sonuçlanmıştır. İftira davası açtığım örgüt üyesi Savcının beraat istemesine rağmen mahkemece iftira attığına kanaat getirilerek 10 ay hapis kararı ile cezalandırılmıştır. Verilen kararların değiştirilmesi ve verilen cezanın arttırılması için istinaf başvurumuz yapılmıştır.

Şimdi sıra işini en mükemmel şekilde yapan, %94 ağır engelli tamamen bakıma muhtaç çocuğu olan meslektaşlarına kumpas kurarak mağdur etmekten çekinmeyecek kadar vicdansız olan kirli polislerin ortaya çıkarılmasına gelmiştir.

Gerçekler ortaya çıktığında, adalet yerini bulduğunda, bizlerin ve Ordu ilinde namusuyla iş yapan esnafın ve iş adamlarımızın da vicdanı rahatlayacak herkes Devletimizin gücünü görecektir. Devletin koltuklarını işgal eden sızıntılar sizin için ADALET yakındır.

Saygılarımla

Volkan KOCA

Emekli Polis Memuru

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-