eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

BAŞKAN TAVLI, “GAZİLERİMİZİN CESARETİ BİZLERE YOL GÖSTERİCİDİR”

BAŞKAN TAVLI, “GAZİLERİMİZİN CESARETİ BİZLERE YOL GÖSTERİCİDİR”
18 Eylül 2024 - 15:16

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında kahramanların cesaretinin her zaman yol gösterici olduğunu ifade etti.

Başkan Tavlı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli kahramanlık destanlarının yazılmasında büyük pay sahibi olan gazilerimizin onurlandırıldığı 19 Eylül Gaziler Günü’nü bir kez daha coşkuyla kutluyoruz. Bu özel günde, bağımsızlık ve özgürlük için mücadele eden kahramanlarımızı anmak ve onlara olan vefa borcumuzu bir kez daha dile getirmek üzere minnet borcumuzdur.

Gazilerimiz, milletimizin bekası, ülkemizin huzuru ve barışı için canlarını ortaya koymuş, tarihin en parlak sayfalarına isimlerini altın harflerle yazdırmış olan onurlu kahramanlarımızdır. Vatan toprakları uğruna gözlerini kırpmadan mücadele eden gazilerimiz, Türk milletinin yüksek iradesini ve sarsılmaz gücünü temsil eder. Onların cesareti, bizlere her daim yol gösterici olacaktır.

19 Eylül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazi” unvanının verildiği gündür. Bu anlamlı gün, vatan sevgisiyle dolu gazilerimize duyduğumuz saygının ifadesi olup, milletimizin onlara olan minnet duygusunun sembolüdür.

Gazilerimizin fedakârlıkları karşısında borcumuz asla bitmez. Devlet ve millet olarak, onların hak ettiği şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için elimizden gelen her türlü desteği sağlamak görevimizdir. Gazilerimizin talepleri, bizim sorumluluğumuzdur. Onların yanında olmak, bu vatanın her bir ferdinin görevidir.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm gazilerimize saygı ve minnetlerimizi sunuyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür diliyor, onların her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha yineliyorum.

Tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, milletimizin onurlu kahramanlarını saygıyla selamlıyorum.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-