eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Aybastı Perşembe Yaylası ile İlgili Şok Açıklama

Aybastı Perşembe Yaylası ile İlgili Şok Açıklama
20 Eylül 2024 - 23:17

Aybastı Perşembe Yaylası ile İlgili Şok Açıklama 152 Noktada Maden Sondajı Yapılacak
Ordu’nun değerli doğal miraslarından biri olan Aybastı Perşembe Yaylası’nda başlatılan maden arama çalışmalarına tepki gösteren FATSO Başkanı Tayfun Karataş, doğanın korunması gerektiğini vurguladı. Karataş, yaylanın hem yerel halk hem de bölge için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, bu tür yatırımların bölgenin doğal güzelliklerine zarar verebileceğine dikkat çekti.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, Aybastı Perşembe Yaylası’nda başlatılan maden arama çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya üzerinden canlı yayın yapan Karataş, bu bölgenin sadece Ordu’nun değil, aynı zamanda tüm Karadeniz’in ve Türkiye’nin önemli bir değeri olduğunu vurguladı.

152 NOKTADA SONDAJ YAPILACAK
Başkan Karataş, yaylanın asırlardır bölge halkına ve turistlere ev sahipliği yaptığını belirterek, “Burası, doğası ve fiziksel yapısıyla ülkemizde ve dünyada adından söz ettiren bir güzelliğe sahip. Ancak şu anda burada başlatılan maden arama çalışmaları, bu eşsiz doğayı tehdit ediyor. 10 noktada sondaj çalışmaları yapıldı ve toplamda 152 noktada sondaj yapılması planlanıyor” dedi.

MADENE KARŞI DEĞİLİZ DOĞAYI VE İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN FAALİYETLERE KARŞIYIZ
Karataş, maden arama çalışmalarına tamamen karşı olmadıklarını, ancak doğayı ve insan sağlığını tehdit eden her türlü faaliyete karşı olduklarını belirtti. Yaylanın bölge için bir değer olduğunu ve bu değeri korumak için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte geniş katılımlı bir toplantı düzenlemeyi planladıklarını ifade etti. Karataş, “Biz madene karşı olan bir insan değiliz, bir kurum değiliz. Lakin doğayı ve insanı tehdit eden her türlü madenin de karşı olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu bağlamda Aybastı Perşembe Yaylamız, sadece Ordu iline değil, dünyanın birçok yerine ev sahipliği yapan, yılda yüzlerce, binlerce turisti ağırlayan bir değerdir. Bugün burayı ziyaret edip bilgiler aldık. Amacımız, sonrasında daha farklı oda başkanlarımızı ve sivil toplum kuruluşları başkanlarımızı da bünyemize dahil ederek geniş katılımlı bir toplantıyı burada hep beraber yapmaktır.”

BU BÖLGE ATALARIMIZIN YADİGARI
Aybastı Perşembe Yaylası’nın, sadece Aybastı ve Korgan’ın değil, Ordu’nun ve tüm Karadeniz’in bir değeri olduğunu söyleyen Karataş, “Bu bölgeyi atalarımızın yadigarı olarak görüyoruz. Bu nedenle, buraya zarar verebilecek her türlü yatırıma karşıyız” dedi.

BU YANLIŞTAN DÖNÜN
Son olarak, kamu görevlilerini ve devlet büyüklerini göreve davet eden Karataş, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirterek, “Sadece Aybastı’nın, sadece Korgan’ın sorunu ve değeri değil, bu Ordunun, bu Karadeniz’in bir değeri olarak görüyoruz. Bu değeri kim lekelemeye çalışır, kim bu bağlamda zarar vermeye çalışırsa, bizler bunun karşısında durmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda yaylamıza zarar verecek her türlü unsurun da karşısında olduğumuzu bugün tekrardan yenilemek isterim. Bizleri dinlediğiniz için ve bu bölgeyi sevdiğini iddia eden insanlarımızın da bu hususa sahip çıkmasını ve bu konuya duyarlı olmasını arzu ediyoruz. Ve bu anlamda kamu görevlilerimizi, kıymetli devlet büyüklerimizi göreve davet ediyoruz. Bu yanlıştan dönmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda bizleri dinlediğiniz için, dinleyeceğiniz için içtenlikle çok teşekkür ederim. Daha güzel bir Ordu için, daha güzel bir dünya ve ülke için hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-