eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

OKULLARA 30 BİN PERSONEL ALINACAK

OKULLARA 30 BİN PERSONEL ALINACAK
21 Eylül 2024 - 13:05

Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda ortaya çıkan temizlik sorunları, Milli Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda temizlik personeli eksikliğine çözüm bulmak amacıyla 30 bin ilave personel alınacağını açıkladı. Bakan Tekin, “Pazartesi günü Çalışma Bakanlığı, 30 bin ilave temizlik personeli için izin verecek.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Okullara 30 Bin Temizlik Personeli Alacak

Son dönemde okullarda yaşanan temizlik personeli eksikliği, okul yönetimlerini zor durumda bırakıyor. Bu eksiklik nedeniyle bazı okullar, velilerden temizlik elemanı istihdam etmek için maddi destek talep ederken, İzmir’de bir devlet okulunda veliler dönüşümlü olarak okulu ve sınıfları temizlemek zorunda kalıyor.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Okullara 30 Bin Temizlik Personeli Alacak

Geçtiğimiz yıl temizlik görevlilerine 17 bin lira asgari ücret verilirken, bu dönem sistemde değişikliğe gidildi. Temizlik personelinin İŞKUR bünyesindeki İşgücü Uyum Programı’ndan karşılanmasına karar verildi. Bu program kapsamında personel haftada üç gün ve en fazla 22,5 saat çalışacak şekilde istihdam ediliyor. Ancak, aylık ücretin 8 bin 447 lira olarak belirlenmesi yeterli personel bulunamamasına yol açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sorunu çözmek için başlattığı personel alımının, okullardaki temizlik sorunlarını ne kadar sürede gidereceği ise merakla bekleniyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-