eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Fındık İtalya’ya da Dert Oldu!

Fındık İtalya’ya da Dert Oldu!
28 Eylül 2024 - 9:14

İtalya’da fındıkta şimdiye kadarki en kötü yılın yaşandığı üretim ve verimin yarıya düştüğü belirtiliyor.

Vitacasalese’nin haberi şöyle:

Geçtiğimiz Pazar günü Piagera meyve ve sebze pazarında Piedmont Fındık Pazarı Fuarı’nın 22.’si gerçekleşti ve açılışını çiftlik sahibi olduğu Ozzano’da yaklaşık on yıldır fındık üreticisi olan Bakan Roberto Calderoli yaptı. Piedmont fındık sektörü için 2024, şimdiye kadarki en kötü yıllardan biri olarak tanımlanabilir: hektar başına ortalama üretim, önceki yıllara göre 15 kental’e (100 kilo) kıyasla 5 kental’e düştü. Bu berbat yılın nedenleri, bitki sağlığı tedavilerinin yapılmasını engelleyen uzun süreli kötü hava koşullarındaydı: bu iki faktör, bozulmuş fındık yüzdesinin artmasına ve üretimde gözle görülür bir düşüşe yol açtı. Kurdele kesiminin ardından Gabiano belediyesinin eski belediye başkanı ve mevcut meclis üyesi Mario Tribocco’nun moderatörlüğünde yuvarlak masa toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Stefano Vedovato’nun selamlamasının ardından Bakan Roberto Calderoli, Ozzano’da fındık yetiştiricisi olarak yaşadığı deneyimleri anlattı.

Daha sonra Saygıdeğer Riccardo Molinari kürsüye çıktı ve onu bölgesel meclis üyesi Silvia Raiteri izledi ve Reggio Calabria’daki bir konferansta son anda meşgul olduğu için orada olmayan bölge meclis üyesi Federico Riboldi’nin yerine geçti. Sıra fındığın besleyici yönlerine değinen Dr. Ilaria Saletta’ya geldi ve ardından Aproma başkanı Luca Crosetto konuştu.

Daha sonra Coldiretti başkanı Mauro Bianco söz aldı ve şunların altını çizdi: ” Fındıklarımız Alessandria bölgesi için stratejik ve çok önemli bir tedarik zincirini temsil ediyor: öncelik, büyüyen ve sürdürülebilir olanlar için kârlı olan, araştırmaya ve verim iyileştirmeye giderek daha fazla odaklanmaktır. üretenler için. İklim değişimleriyle mücadeleye hazırlıklı olmalıyız ancak Monferrato’da fındık yetiştiriciliğinin çevreyi ve manzarayı iyileştirerek istihdam ve gelir fırsatlarını garanti edebilecek bir gerçeklik olduğu inkar edilemez. İki yıllık kuraklık ve büyük stresin ardından, 2023’te eş zamanlı olarak nispeten güçlü bir üretime tanık olduk, ancak bu üretim tesisleri daha da yoksullaştırdı. Her durumda, Piedmont fındığı için her zaman yüksek bir ücret almayı hedeflemek önemlidir, bu da bölgemizin kalite ve mükemmellik sembollerinden birini geliştirmemize olanak sağlayacaktır “.

Daha sonra söz alan Coldiretti Alessandria’nın başkanı Alberto Pansecchi, teknik raporunda şuna dikkat çekti: “İklimi kontrol edemediğimiz için fındık bahçesinin ekim yoluna müdahale etmemiz gerekiyor. Öncelikle hem ilkbaharda hem de yaz başında toprağın gübrelenmesi ve fındığın miktar ve kalitesi açısından belirleyici bir makro element olarak kalsiyumun öneminin yeniden değerlendirilmesi” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-