eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Dev Şirketten Büyük Vurgun

Dev Şirketten Büyük Vurgun
02 Ekim 2024 - 18:09

Hayat Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kastamonu Entegre firması, belgede sahtecilik ve diğer yöntemlerle 100 milyon liradan fazla zarara uğratıldı. Bu büyük dolandırıcılık skandalı nedeniyle 8 kişi gözaltına alındı. Aralarında firmanın fabrika direktörü Enüs Koç’un da bulunduğu şüphelilerin emniyetteki sorgulamaları devam ediyor.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, şüphelilere “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma”, “belgede sahtecilik” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlamaları yöneltiliyor. Yapılan suç duyurusunun ardından, Kastamonu Entegre firmasında bir süre önce görevlerinden uzaklaştırılan üst düzey yöneticiler, mühendisler ve firmanın çalıştığı taşeron şirket yetkililerinden oluşan 8 kişi hakkında operasyon başlatıldı.

Operasyonlar Kastamonu merkezli olarak İstanbul, Antalya, Afyonkarahisar ve Kocaeli illerinde gerçekleştirildi. Gözaltına alınan isimler arasında eski fabrika direktörü Enüs Koç, A.B., B.Ç., B.Ş., G.Ö.S., İ.Ö., M.K. ve M.U. bulunuyor. Operasyon sırasında uyuşturucu madde, ruhsatsız silah ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Skandalın boyutları artıyor

Yapılan ilk incelemelere göre, dolandırıcıların Kastamonu Entegre’yi 100 milyon liradan fazla zarara uğrattığı ortaya çıktı. Ayrıca, örgüt elebaşı olarak görülen Enüs Koç’un, çalışanlarının odalarına gizli kamera ve ses dinleme cihazları yerleştirerek ortam dinleme yaptığı tespit edildi. Firmanın uğradığı maddi zararın boyutlarını tam anlamıyla ortaya çıkarmak için çalışmalar devam ediyor.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-