eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

EYLÜL AYININ ZAM ŞAMPİYONU ÖĞRENCİ YURTLARI OLDU

EYLÜL AYININ ZAM ŞAMPİYONU ÖĞRENCİ YURTLARI OLDU
04 Ekim 2024 - 17:04

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı verilere göre, eylül ayında konaklama hizmetlerinde yüzde 50,4’lük bir artışla öğrenci yurtları en fazla fiyat artışı olan hizmet oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı verilere göre, öğrenci yurtları gibi konaklama hizmetlerinde yüzde 50,4’lük bir artışla en fazla fiyat yükselişi kaydedildi.

Ayrıca, üniversite eğitimi yüzde 45,27, yumurta ise yüzde 34,25 oranında zamlandı. Çocuk bakım hizmetleri (kreşler) yüzde 23,86, taze balık yüzde 18,65 ve şehir içi otobüs taşımacılığı yüzde 12,74 ile en fazla fiyat artışı görülen diğer kalemler arasında yer aldı.

Öte yandan, eylül ayında fiyatı en çok azalan ürün yüzde 4,31’lik düşüşle kişisel aksesuarlar oldu. Bunu yüzde 3,93 ile mobil telefon, ekipman ve aksesuarları, yüzde 3,67 ile kahvaltılık tahıl ürünleri ve yüzde 3,36 ile hava yolu yolcu taşımacılığı takip etti.

Bu ay itibarıyla TÜİK, aylık en fazla artış ve düşüş gösteren ürün gruplarının yer aldığı tabloları kaldırarak, Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması (COICOP) çerçevesinde beşli seviyede tüm temel başlıkları içeren ve yıllık değişim oranlarını da içeren yeni bir tabloyu kamuoyuyla paylaşmaya başladı.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-