eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

“Aile Hekimliği Sisteminde Değişiklikler Yapılacak”

“Aile Hekimliği Sisteminde Değişiklikler Yapılacak”
06 Ekim 2024 - 9:04

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, aile hekimliği sisteminde yapılacak düzenlemeler hakkında önemli bilgiler paylaştı. Zengin, yeni düzenlemelerle aile hekimlerine yapılan ödemelerin kişi sayısı üzerinden yapılmayacağını ve maksimum 3500 kişi üzerinden hesaplanacağını belirtti. Ayrıca, son 6 ay içerisinde hekime başvurmayan kişilerin katsayılarının yarıya düşürüleceği vurgulandı.

Yeni düzenlemeye göre, 6 ay boyunca destek ödemesi kesintisine sebep olan cezalar alan aile hekimlerinin sözleşmeleri yenilenmeyecek. Gebe, bebek, aşı ve kronik hastalık izlemleri gibi alanlarda belirlenen hedef puanlarına ulaşamayan hekimlerin sözleşmeleri de yenilenmeyecek. Lohusa izlemi, negatif performans olarak değerlendirilecek.

Ödeme esas puan hesabında ise lohusa izlemi 3 puan, 0-28 günlük bebek izlemi 5 puan, 29-365 günlük çocuklar 2 puan, 13-59 aylık çocuklar 1.6 puan olarak hesaplanacak. Diğer hastalar için katsayı 0.79 olacak.

Teşvik ödemeleri dört parametreye göre değiştirilecek ve cari giderlerin yüzde 12’si kesilecek. Ayrıca, aile hekimlerinin sözleşmeleri valilikle imzalanacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-