eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Anne olmak !

Anne olmak !
08 Ekim 2024 - 2:06

Anne olmak !
Her coğrafyada fedakarlık ,çaba,özveri,mücadele,kendinden vazgeçebilme,en büyük mutluluk,en büyülü döngü,en vazgeçilmezin evlatların olması,en büyük kaygı,en büyük heyecan,en büyük telaş,en büyük acı….
Ama bazı coğrafyalarda en kederli yük demek,Erkek egosu altında evinde ,toplumunda ,kültüründe, dininde ezilen kadın ,dünyadaki sapkınlıklarında en büyük kurbanı maalesef!!!!
Kimi pazarda köle ,kimi ışıklar altında satılık,kimi sofrada fazlalık,kiminin adı yok sadece karı,kimi anne babaya bakmak için alınmış hizmetçi,kimi fikri sorulmaya değmeyecek kadar değersiz,kimi bakımsız, kimi hor görülen kimi hep yalnız ,çoğunluğu dünyada yalnız ve mutsuz ama evlatlarıyla dünyasını kendi kurmuş savaşçı…

Hepimizin hikayesi bambaşka hepimizin analarının hikayesi bir roman Amma en acı hatıralar biriktiren savaşın anaları oldu .Acımanın merhametin insanlığın olmadığı savaş coğrafyalarında ,anne olmak dünyanın en ağır yükü mü ? Bence öyle😔. Evlatlarının gözlerinin önünde öldürüldüğü,hapse atıldığı,işkence gördüğü,çocuklukları gençlikleri çalındığı ,açlıktan öldüğü filistinin anneler son yüzyılın ağır yüküyle anneliği yaşıyor.
Uzuvları kopmuş,yürüyemeyen ,konuşamayan,göremeyen ,suskun çaresiz çocukların toprağında evlatlarını böyle görmenin acımasız çaresizliğini yaşıyor Filistinin anneleri !batının önce öldürüp sonra kenara çekilip suçsuzmuş gibi ağıt yakmayı öğrendiği bu iğrenç zamanda ,kandırdılar gene bizi anneler günüyle.
Anneye ,kadına,çocuğa saygısı olmayanların ,duygularımızla dalga geçme ve pazara çevirme hevesi mi ?Ama anneler günü kutlarken bile gözümün önüne hep bu resim geldi.Anneler günü dünyada haksız yere ezilmeyen bir anne olmadığını bilerek kutladığımız gün olsun.Ey dünya Filistin senin en büyük ayıbın ,Kadınların ahı en büyük bedduan olsun.Kahroldun siyonizm yaşasın annelerimiz kadınlarımız kızlarımız….
Kahrolsun iAllahın adını kendi yobazlıklarına perde edenler yaşasın özgür mutlu kadınlarımız …..
Kahrolsun emperyalizm ,kadını cinsel meta gören hiçleştiren sekülerizm yaşasın kendini baştacı yapabilen anneliğimiz…..
Biz izmler üstüyüz diyebilen gerçek annelerimizin ellerinden öperim.

Hatice Algül

Sosyolog ve Aile Danışmanı

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-