eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

BAŞKAN GÜLER: “SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜYÜZ”

BAŞKAN GÜLER: “SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜYÜZ”
18 Ekim 2024 - 11:13

 

 

BAŞKAN GÜLER AVRUPA YEREL VE BÖLGESEL YÖNETİMLER KONGRESİNDE KONUŞTU

 

Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 47. Genel Kurul Toplantısı için Fransa’da bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, iki gün süren toplantılarda Büyükşehrin örnek projelerini anlattı. Avrupa’daki yerel yönetimlerin dikkatini çeken çalışmalar, genel kurul üyeleri tarafından beğeni ile karşılandı.

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 47. Genel Kurul Toplantısında önemli temaslarda bulundu. Başkan Güler, bu toplantılarda Ordu Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği yatırımları kapsayan konuşmalar gerçekleştirdi.

 

“BİZİM ÇALIŞMALARIMIZDA ANAHTAR KELİME: SEVGİ”

 

Toplantıların birinci bölümünde yaptığı konuşmada sosyal belediyecilikte öncü olduklarının altını çizen Başkan Güler, her alanda desteklerin sürdüğünü söyledi.

 

‘Bizim çalışmalarımızda anahtar kelime: Sevgi’ diyen Başkan Güler, “Türkiye’de yaptığımız çalışmalarda, bakıma muhtaç ve kimsesiz olan yaşlı vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek adına gece gündüz çalışıyoruz. Gıdadan giyime, psikolojik destekten medikal yardımlara, taşıma hizmetine varıncaya kadar Ordulu çınarlarımızın ihtiyaçları karşılıyor, asla kendilerini yalnız hissettirmiyoruz. Yaşlı bireylerimizin yemek ihtiyaçlarını aşevimizde her gün hazırlanan sıcak öğünler ile karşılıyor, sofralarını boş bırakmıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile sofraları bereketlenen yaşlılarımızın bu proje ile günlük hayatlarını da oldukça kolaylaştırıyoruz. Yine çınarlarımızın gıdadan giyime, temizlik ürünlerinden mutfak malzemelerine kadar her türlü temel ihtiyaçlarını sosyal marketimizden karşılıyor, hastane, kaymakamlık, postane, adliye, banka vb. kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerini de kolaylıkla halletmeleri için de “Engelsiz Taksi” hizmetimizle evlerinden alıp işlerini hallettikten sonra, yeniden evlerine bırakıyoruz. Bizim çalışmalarımızda anahtar kelime: Sevgi. Sevgiyi paylaşmak ve tüm aile fertlerine hissettirmek için de var gücümüzle çalışıyoruz. Bu doğrultuda, 65 yaş üstü bireylerimizin kullanımına sunduğumuz ‘Akıllı Saat’ uygulamamız ile konum görüntüleme, düşme sensörü ile tehlikeyi bildirme, ilaç hatırlatma ve nabız ölçme, fotoğraflı rehber ve hareketsizlik hatırlatıcı gibi özellikler sayesinde hasta ile yakını arasında kolay ve sağlıklı iletişimi sağlamış oluyoruz. Bizim bir atasözümüz var ‘Ne ekerseniz, onu biçersiniz’ diye. Biz büyüklerimize hizmet ediyoruz ve sevgi ortamını ortaya çıkarmak istiyoruz. Biz bu çalışmaları yaparken hükümetimizin desteğini arkamızda hissediyor, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak da görevlerimizi eksiksiz yapıyoruz” dedi.

 

“YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALARI, GENÇLERİMİZDEN ETKİLENEREK YAPIYORUZ”

 

Genel kurulun ikinci oturumunda ise gençlere yönelik yatırımlardan bahseden Başkan Güler, Ordu’da çok güzel uygulamaları hayata geçirdiklerini belirtti.

 

Gençlere sosyal desteklerin yanı sıra eğitim ve iş geliştirme hususunda da büyük kolaylıklar sağladıklarını aktaran Başkan Güler, şunları kaydetti:

 

“Bizim gençlerden öğrenecek çok şeyimiz var, gençlerimiz söyleyeceklerini çok net ifade ediyor ve biz de gençlerimize ayak uyduruyoruz. Gençleri geleceğimiz olarak görüyoruz ama gençler aslında bizim şimdimiz, yani yaşamış olduğumuz dünyada gençler çok etkinler ve söz sahibi konumdalar. Bizler de yapacağımız çalışmaları, gençlerimizden etkilenerek yapıyoruz. Her ay gerçekleştirilen, Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantılarında açılış konuşmasını ve kapanışını genç öğrencilerimiz yapıyor. Burada ki öğrencimiz, bir başkan vekili gibi meclisi takip ediyor, yeri geldiğinde eleştirilerini sunuyor. Yine gençlerimize yönelik gençlik merkezlerimiz var, bu mekanlarda dinlenebiliyorlar, ders çalışabiliyorlar ve bu merkezlerimiz 24 saat hizmet veriyor. Ordu’da meslek edindirme kurslarımız var, gençlerimiz ücretsiz kurslar, dersler alabiliyor ve kendilerini geliştirme imkanı buluyorlar. Ordu’da DAVET Girişimcilik Merkezimiz var. Gençler burada işlerini kuruyor, araştırmalarını yapıyor, deneyimlerini paylaşabiliyor. Aynı zamanda ülkemizin farklı yerlerinden Ordu’muza gelen üniversite öğrencilerinin kullanımına sunmak için ücretsiz çamaşırhane hizmeti veriyoruz. Bu çamaşırhane ile öğrencilerimize hijyenik bir hayat sunup işlerini kolaylaştırıyoruz. Öğrencilerimiz buradan aldıkları hizmet ile kıyafetlerini yıkıyor, üstelik kurutarak ütüleme imkanına da sahip oluyorlar. Bu işlemleri yaparken alanda onların vakit geçirebilmeleri için ücretsiz internet desteği ve mini kütüphane de yer alıyor.”

 

“ORDU MODELİ BELEDİYECİLİK İLE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Başkan Güler ayrıca Ordu’yu ve Orduluları en güzel şekilde temsil ettiklerini de kaydeden Başkan Güler, “Sizleri en güzel şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Ordu’da hayata geçirdiğimiz faaliyetlerin dünyanın dört bir yanındaki yerel yönetimlerce takdir gördüğünü ve örnek alındığını sizlere büyük bir mutlulukla söyleyebilirim. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak ilkleri yapmaya ve Ordu Modeli Belediyecilik ile örnek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

BAŞKAN GÜLER, RESEPSİYONA KATILDI

 

Genel kurul sonrasında ise Başkan Güler, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Nurdan Bayraktar Golder’ın ev sahipliğinde verilen resepsiyona da katıldı. Resepsiyonda Başkan Güler’e Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva ve Büyükşehri Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Hayati Ağıl’da eşlik etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-