eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye Kuyumcular Derneği’nden Altın Piyasası Değerlendirmesi: Yükseliş Devam Ediyor

Ünye Kuyumcular Derneği’nden Altın Piyasası Değerlendirmesi: Yükseliş Devam Ediyor
23 Ekim 2024 - 17:20

 

Ünye Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Kumaş, altın piyasasındaki son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kumaş, dünya genelinde altın fiyatlarının yükseliş trendini sürdürdüğünü ve bu durumun özellikle Çin’in son 18 aydır yaptığı düzenli alımlar ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın altın alımını durdurmasıyla bağlantılı olduğunu belirtti.

Kumaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Dünya piyasasında altın fiyatlarının ons bazında yükseldiğini görüyoruz. Alım gücünün yüksek olması, altına olan ilgiyi canlı tutuyor. Haftaya 3.100 TL seviyesinden başlayan altın, şu anda 3.180 TL bandında işlem görüyor. Ons bazında 2.749 TL’nin altına düşmediği sürece altının yukarı yönlü hareket etme olasılığı devam ediyor.”

Altına yapılan yatırımların her zaman kazandırdığını vurgulayan Kumaş, 1 Ocak 2024’ten bu yana altının %62 oranında değer kazandığını belirtti ve yatırımcılara altına yatırım yapmaya devam etmeleri çağrısında bulundu.

Güncel altın fiyatları ise şu şekilde:

  • 22 Ayar Bilezik: 2.945 TL
  • Çeyrek Altın: 5.250 TL
  • Tam Altın: 21.000 TL

Nuri Kumaş, altının uzun vadede güvenli bir yatırım aracı olmaya devam ettiğini ifade ederek, yatırımcıların piyasa dalgalanmalarından etkilenmeden altına yönelmelerinin doğru bir strateji olacağını kaydetti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-