eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye’de Meme Kanseri Farkındalık Ayı: Erken Teşhis ve Sağlık Eğitimi

Ünye’de Meme Kanseri Farkındalık Ayı: Erken Teşhis ve Sağlık Eğitimi
25 Ekim 2024 - 14:46

 

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü kadın sağlığına yönelik çeşitli eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri yürütüyor. Meme kanserinin dünyada ve Türkiye’de kadınlar arasında en sık görülen kanser türlerinden biri olduğu belirtilirken, erken teşhisin önemine dikkat çekildi.

Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, sağlık ekipleri kadınlara kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağını öğreterek meme kanseri taramaları hakkında bilgilendirme yaptı ve broşürler dağıttı. Eğitimlerde, 40-69 yaş arası kadınlar, meme kanseri taramalarını yaptırmaları için Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) davet edildi.

Erken teşhisin tedavi başarısını ve sağ kalım süresini artırdığına dikkat çeken yetkililer, düzenli taramaların meme kanserine bağlı ölüm hızını düşürmede önemli bir rol oynadığını vurguladı. Tarama sayesinde, meme kanseri henüz klinik bulgular ortaya çıkmadan önce tespit edilerek hastalığın tedavisinde daha başarılı sonuçlar elde edilebiliyor.

Meme kanserinden korunma yöntemleri arasında, sebze ve meyve açısından zengin sağlıklı beslenme, fiziksel aktivitenin artırılması, ideal kilonun korunması, sigara ve alkol kullanımından uzak durulması yer alıyor. Ayrıca, emzirmenin meme kanserinden korunmada etkili olduğuna dair çok sayıda çalışma olduğu için, annelere bebeklerini en az iki yıl boyunca emzirmeleri öneriliyor.

Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü, Meme Kanseri Farkındalık Ayı süresince kadınların bu konuda bilinçlenmesi için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edecek.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-