eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Tiryaki Hasan Paşanın İsmi Neden Kaldırıldı ?

Tiryaki Hasan Paşanın İsmi Neden Kaldırıldı ?
03 Mayıs 2016 - 0:44

VDVE

Ünye Cumhuriyet Meydanında bulunan ve daha önce birçok kez kaldırılmak istenen ve başarısızlıkla sonuçlanan Tiryaki Hasan Paşa’nın mezarı ile ilgili spekülasyonlar halen devam ediyor.  Dr. Abdullah Şahin, Tiryaki Hasan Paşa mezarı ile ilgili yapmış olduğu röportajla bu konuyu bir başka boyuta taşıdı.

Tiryaki Hasan Paşa mezarının bulunduğu alandaki tabelanın kaldırılması ile ilgili konuşan Şahin;

“Bu tabelanın kaldırılması hangi akla hizmetle yapıldı?a

Eğer burada yatan zatı muhterem Tiryaki Hasan Paşa değilse ve tabelasının sökülmesiyle orantılı olarak burada yatmadığını ima etmeye çalışan yetkililere seslendiriyorum. Eğer burada yatan Tiryaki Hasan Paşa değilse yetkililer Tiryaki Hasan Paşa mezarını bulup, sonra halkın karşısına geçerek Tiryaki Hasan Paşa mezarı burası değil ama şurası desinler.

Eski Belediye Başkanı İsmail Cerrahoğlu döneminde bu mezar buradan kaldırılmak istendi fakat çeşitli aksaklıklar yaşanarak mezarın kalkması mümkün olmadı. Yetkililer oradaki mezarı kaldırmak yerine kendilerine doğru mezarı bulmayı görev bilsinler. Ünyelilerin ve yetkililerin görevi böyle değerlere sahip çıkmaktır. Yeni nesil tarihi bilmiyor ve tarihi doğru şekilde onlara aktarma bizim görevimiz. Fakat bir hocamızın dediği gibi tarihten ilham alan nesilden hayır gelmesini istiyorsak tarihi doğru şekilde nesle aktarmamız gerekiyor. Tarihi değerlere sahip çıkmak, bilgilerini çoğaltarak olur.” dedi.e5e34mezar21

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-