eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Okullarda Öğrencilere Sütün Ardından Kuru Üzüm

Okullarda Öğrencilere Sütün Ardından Kuru Üzüm
12 Mayıs 2016 - 11:47

we

12 Mayıs Perşembe günü itibariyle okullarda kuru üzüm dağıtımı ilgili proje tüm Türkiye’de olduğu gibi Ünye’de de hayata geçti.

aaaaÜnye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünye Kaledere İlköğretim Okulundaki  ilk kuru üzüm dağıtımını Okul Müdürü ve öğretmenlerle beraber gerçekleştirdi.

Okullardaki süt dağıtımı gibi 25 gramlık küçük paketler halinde kuru üzüm dağıtımının başlamasının günümüzdeki çocukların iyi beslenememesinin üzerine iyi bir adım olduğunu ifade eden Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Türkiye genelinde yürütülen bu projeyi Milli Eğitim Bakanlığı’nın Tarım Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürüttüğünü ardından da çocukların üzüm tüketiminin zeka ve fiziksel gelişimini olumlu etkileyeceğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem yaptığı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığımız bu projeyi  Tarım Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız ile birlikte a
ortaklaşa yürütüyor.

Türkiye’deki bütün ilkokul ve ilkokul öncesi öğrencilerine yönelik dengeli ve sağlıklı beslenmeye yönelik yapılan süt dağıtımının ardından bugünden itibaren de kuru üzüm dağıtımı başladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi bugün Ünye’de de ilk kuru üzüm dağıtımını 34 okulumuzda 8545 öğrenciye gerçekleştireceğiz. Bu dağıtım 4 hafta boyunca her Perşembe günü devam edecek.  Günümüzde herkes görüyor ki çocuklarımız çok sağlıklı beslenememekte. Biz de bu anlamda elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnşallah çocuklarımızın sağlıklı beslenmesinde katkı sağlamış oluruz.” Dedi.

aa

aaa

aaaaa

aaaaaaaaa

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-