eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Şirin Ünye Gazetesi’ne CÜGD’den kutlama

Şirin Ünye Gazetesi’ne CÜGD’den kutlama
19 Mayıs 2016 - 17:40

wq

Canik Ünye Gazeteciler Derneği (CÜGD) Başkanı Ali Öztürk, Ünye’de haftalık olarak yayımlanan Şirin Ünye Gazetesi’nin 56. yaşını kutladı.

Ünye’de 19 Mayıs 1961 yılında rahmetli Hayri Altuntaş tarafından çıkarılan ve daha sonra kardeşi merhum Ömer Altuntaş tarafından sürdürülen, Ünye’de kendi matbaasında basılan ilk gazete olan Şirin Ünye Gazetesi 56 yaşına girdi.

Ali Öztürk yaptığı açıklamada, ilçede haftalık olarak yayın hayatını sürdüren Şirin Ünye Gazetesi’nin 56. yılını kutladı.

“Günümüzde ülkelerin gelişmişliği ve toplumların kalkınması ile basın özgürlüğü arasında paralellik olduğu dikkatlerden kaçmamaktadır. Bu nedenle kamuoyunda “dördüncü kuvvet” olarak ta algılanan basının; habercilik yaparken ilkeli, dürüst ve tarafsız olması oldukça önem arz etmektedir” diyen Öztürk, “Ünye basınının gerek kamuoyu oluşturmada, gerekse kamu adına denetim görevini yerine getirirken ilkeli ve objektif duruşunu devam ettirmesi en büyük dileğimizdir” dedi.

Yarım asrı geçerek yayın hayatını sürdüren Şirin Ünye Gazetesi ailesini tebrik eden Öztürk, “Demokrasi yolunda zaman zaman günlük, zaman zaman haftalık ‘Tarafsız Gazete’ sloganıyla 55 yıldır mücadelesini sürdüren Şirin Ünye Gazetesi, öncü ve başarılı olmuştur. Bu çerçevede Şirin ÜNYE Gazetesi ile Ünye’de gazeteleri ilan gazetesi olmaktan çıkartıp; toplumun sesi, kulağı ve nefesi olma çizgisine çekerek, yeni kurulan gazetelere de örnek olarak neredeyse bir asra varan yayın hayatını devam ettirmektedir” dedi.

Öztürk, şehrin ve ilçenin bir nevi kütüphanesi ve tarihi olan 56 yıllık gazetenin yıldönümünü kutlayarak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İlçesinin ve bağlı bulunduğu ilin sorunlarını korkmadan, cesurca gündeme getiren gazete yönetimine ve çalışanlarına hayranlığımı bir kez daha belirtmek isterim. 55 yılını demokrasi yolunda tamamlayan ve yeni yelkenlere ufuk açan Şirin Ünye Gazetesi, şehrimizin ve ilçemizin de bir nevi kütüphanesi ve tarihidir. Tarafsızlık ilkesinden yola çıkarak, gerçek manada gazetecilik yapan bu başarılı ekip, her zaman bizlere örnek olmuştur. Bu vesileyle gazetenizin 56. kuruluş yıldönümünü kutlar; ilk günden bu yana yapılan doğru ve ilkeli habercilikte ve yayında emeği geçen herkesi, kurucusundan yazı işleri müdürüne, muhabirinden baskı görevlisine ve okuyucularına kadar tebrik eder, nice başarılı yıllar dilerim.”

Ünye’nin yarım asrı geçen tarihine tanıklık etmiş olan Şirin Ünye Gazetesi, 2002 yılından günümüze Gazete sahibi Ali Öztürk tarafından değişik tarz ve sayfa düzeninde çıkarılmaya başlanmış, bir süre günlük yayına geçmiş, son olarak yayın periyodunu haftalık olarak devam ettirmektedir.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-