eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ESNAFTAN KERMES PROTESTOSU

ESNAFTAN KERMES PROTESTOSU
22 Mayıs 2016 - 23:38

Kermese Karşı Esnaflar Tek Tek Dükkanlarını Kapatıyor

DET

Orta Çarşı’da Ünye Müftülüğü tarafından organize edilen gıda kermesine, o civarda bulunan restoran, kafeteryalar ve lokanta sahipleri tepki göstermeye devam ediyor.İki gündür Halis Palavar’ın işlettiği Lokmacı Dede’nin camındaki protesto notları bugün Serap Ersöz’ün Mutfağı’nın camında yer aldı.

Lokmacı Dede’den sonra iş yerlerini kapatarak esnafın durumuna dikkat çeken Mutfak Yöresel Tatlar’ın işletmecisi Serap Ersöz vergisini, kirasını ödemek için gecesini gündüzüne katan esnafın birde bu şekilde mağdur edilmesi rtfgfggerektiğini söyledi.

Serap Ersöz gazetemize yaptığı açıklamada; “İki gündür Lokmacı Dede kapalıydı. Bugünde ben Mutfağımı kapattım. Orta Camii’de kermesin hiç yapılmaması taraftarıyız. Resmi olarak gerekli müracaatlarımızı yaptık fakat buna rağmen kermes hala devam ediyor. Bizde protesto yapmaya karar verdik.

Bu kermes yıllardır yapılıyor ve bazen bir ay bazen 15 gün sürüyor. 1-2 günlük kermes olsa anlayış gösterebiliriz hatta destek verebiliriz ama yaşadık ve biliyoruz, bu kermesler yeri geliyor 15 gün 1 aya kadar uzuyor. Esnafı da bu şekilde mağdur etmenin anlamı yok. Biz sıkıntı yaşıyoruz. Her iki tarafında memnun olduğu şartlarda bir kermes olsa kimse mağdur olmaz. Ama bu şekilde onlar memnun olsa da esnaf olarak biz zor durumdayız. Herkes geçim derdinde,hayır altında insanlar mağdur edilmemeli.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-