eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ESNAFTAN KENDİMİ YAKARIM İSYANI

ESNAFTAN KENDİMİ YAKARIM İSYANI
28 Temmuz 2016 - 2:59

DDDD

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Rüzgarlı Sokak projesi için kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını söyledi.Yapılan açıklama sonrası vatandaşlar mağduriyetini dile getirmeye devam ediyorlar.Rüzgarlı sokak esnaflarından Dursun Altun ve Mustafa Çoşdan gazetemize yaptığı açıklamada belediye Başkanından en azından avm inşaat süresi bitimine 6 ay kalana kadar zaman istediklerini belirtti.

Altun konuşmasına söyle devam etti;

Sayın Başkan burada bu kadar insanı mağdur etmesine hiç gerek yok.

Bu konu hakkında biz kendisinin yanı gittik.

Ben burada 14 yıldır duruyorum. Aynı zamanda Ak Parti’nin  Ordu İl Yönetim Kurumu Üyeliğini yaptım. Damadım İlçe Başkan Yardımcılığı ve yeğenim Çaybaşı İlçe Başklanlığı görevini yapmış.  Burada belediyenin görevi, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için çaba göstermektir. Maalesef tam tersi oluyor.  Bize hiçbir destek vermiyorlar.

Esnaf arkadaşlarla Başkanımızın yanına gittiğimizde bizi güzel karşıladı. Başkanımıza biz mağduriyetimizi; “Bu AVM 2 yıl içerisinde tamamlanacak,  belediyenin buranın IMG_8162hafriyatını alması, yolunu düzeltmesi en fazla 2 ay sürer, buradaki vatandaşa 9. ayda burayı terk edeceksiniz, demeyin.”diyerek izah ettik.

O halde bize dükkan gösterilsin. Karşımdaki dükkanı 600 TL’ye kiraya veremezken buradaki dükkanı şimdi adam 40 Bin TL hava parasıyla tuttu. Yazık değil mi?

Benim o kadar zaman partiyle bir geçmişim var, partiye bir şey demiyorum ama birileri gücü arkasına alıp, buradaki vatandaşı ezmeye kalkıyor.  Burada bizim mağduriyetimizin giderilmesi için  en azından burada belediyenin, AVM’nin önünü açıp, dükkanların metrekaresi 30 bin TL, 25 bin TL olacak denilmesin. Orada 30 bin TL’ye sadece  dükkanın metrekaresini veriyor. Ama buradaki yerin sadece  toprağına para veriyorsun.

Vatandaş buradaki yerine 5 katlı bir bina yapar ve 5 dükkanın kira getirisini ve istihdam açısından düşünün. Ama burada bunlar sadece AVM’nin önü açılsın, ufaktan da bir park yeri yapalım, bu adamlar nereye giderse gitsin diyor.

Herkes kendi çıkarına göre hareket ediyor.Vatandaşı düşünen yok

Bize mal sahiplerimiz avukat tuttuklarını ve mağduriyetimizi gidereceklerini söylediler. Ama burada acilen kamulaştırma yapıp herkesin parasını hesaplarına yatırmışlar. Şimdi de  tapuların üzerlerine geçirmeleri için mahkemeye başvurmuşlar. Yakında tapular üzerlerine geçecek ve mağdur vatandaşlar kimsenin umurunda olmayacak. Bizde burada kiracıyız ve bu konuda yapabileceğimiz hiçbir şey yok.

Şunu anladık ki, burada vatandaş yada mağdur kişiler değil herkes kendi çıkarını düşünüyor. Kendi yollarını çiziyorlar. Eğer burayı yıkacaksan vatandaşa dükkan gösterir, fiyat söyler işine gelirse tut, işine gelmezse tutma dersin.  Ama şuan burası yıkılacak sen nereye gidersen git diyorlar. Ben 14 yıldır buradayım ve insanlar artık peynir ekmek bekler gibi burada beni bekliyorlar ,sağduyulu ile insanları mağdur etmeden bu işin çözülmesini bekliyoruz dedi.

13700037_1807201709501279_2233793699088849649_n

 

Rüzgarlı sokakta 16 yıldır esnaflık yapan Berber Mustafa Çoşdan ise mağduriyetini şöyle anlattı; Ünye Belediyesi burayı kamulaştırarak, yol yapma şartnamesiyle mal sahiplerine mahkeme yoluyla paralarını yatırdı. Biz kiracılar olarak hiçbir zaman belediyeden çağrılmadık ve bize hiçbir şekilde bilgi verilmedi. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile biz 6 yıl aynı apartmanda komşuluk yaptık. Birlikte çayda içtik, muhabbet de ettik. Ama Başkanı böyle tanımamıştık ve gördük ki tanıyamamışız.

Bize söz verilmişti,tutmadılar

Biz kendi arzumuzla bayramdan önce Başkandan randevu aldık ve yanına gittik. Rüzgarlı sokak kiracıları olarak mağdur olduğumuzu, ne yapacağımız ve bize kendisinin nasıl yardımcı olacağını sorduk. Başkan bize “Biz mal sahiplerine kiracıları tahliye için ihbarnameleri gönderdik” diyerek bize 16 Eylül’e kadar gün verdi. Bizde kendisinden parasal değil ama malzeme olarak iş yerimize ufak tefek yardımda bulunmasını rica ettik. Başkan bize miktar belirtmeme ve söz vermeme şartıyla “Ben size yardımcı olacağım” demişti.  Daha sonra Başkanla yine görüşmek için aradık, randevu istedik ama bize randevu vermediler. Zaman sonra 20160727_145558Belediye Başkanının Özel Kalemi Yavuz Bey buraya gelerek, bizi mağdur etmemeye çalışacaklarını söyledi. Yavuz Bey bize haber vereceğini söyledi ama ardından biz Yavuz Bey’e ulaşamadık. Bugün halk gününden yaklaşık bir saat önce belediyeye gittik. Başkan bizden 5 dakika sonra belediyeye geldi. Biz başkanla görüşmek için bir buçuk saat orada bekledik. Ayrıca bizim orda olduğumuzu gördüğü halde bizimle hiçbir şekilde yakınlaşma durumu söz konusu bile değildi.

Daha sonra halk günü dolayısıyla bizi hep beraber içeri aldı ve kendisi bize “ Ben size belediye olarak hiçbir zaman yardım edemem. Siz önce iş yerlerinizi taşıyın, ardından belediyeye ihaleye gelen veya belediyeyle işi olan insanlardan, sizin işlerini çözmelerini isteyip size yardımda bulunabiliriz” diyerek bizi aşağılayıcı bir ifadeyle konuşmak istedi.

Kendimi yakarım

Ben 39 yaşında, 23 yıldır Ünye’de berberlik yapan gururlu bir insanım. Ben 12-13 yıldır seçim dönemlerinde Ak Parti için çalıştım. Biz Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı bu makama getirdik ama bize bu şekilde muamele yapacağını düşünmemiştik.  Biz günlerdir sabahlara kadar sokaklardayız ve sabah işimize geliyoruz. Bizim şuanda ikinci dükkânlarımızı açıp iş yapma olanağımız yok. Ben buradan sonra kendime bir iş yeri açamazsam ne yaparım . İş yerim olmazsa başka ne yapabilirim,çoluk çocuk aç kalırız.

Başkan bize, ben size yardım edemem dediği sürece bizim buradan çıkışımız yok. Benim buradan çıkıp başka yere dükkan açmaya imkanım yok. Kim gelirse gelsin bu böyle. Biz nasıl halk olarak 15 Temmuz akşamı sokağa nasıl döküldüysek, bu olay için kendimi de yakarım,yakılacak başka insanları da burada yakarım..

Bizi mağdur etmenin hiçbir anlamı yok,bize yardımcı olunmasını istiyoruz dedi.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-