eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

4 MEGA PROJEDE SON DURUM NE ?

4 MEGA PROJEDE SON DURUM NE ?
20 Ağustos 2016 - 1:43

 

rrfgrgr

tikla-izle

 

Ünye’nin 4 mega projesinden biri olan üniversite yerleşke planı yatırım programı için bugün Ankara’da Kalkınma Bakanlığı’yla görüşülürken, Ünye Belediyesi de eş zamanlı olarak yerleşke planı projesini kamuoyuyla paylaştı.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yeni yerleşkenin Fevzi Çakmak Mahallesi’nden itibaren şehir merkezine uzaklığını 2,5 km olduğunu ve yerleşkeye kadar olan kısmın yol çalışmasını Büyükşehir Belediyesi’nin, su ile ilgili altyapı çalışmalarının OSKİ tarafından yapılacağını belirtti.

Başkan Çamyar, üniversite yerleşkesi master planında konuk evi, ibadethane, spor alanları, kütüphane, ticari ve sosyal merkezler, sağlık birimleri, ortak derslikler, anfi tiyatro, kültür ve kongre merkezi gibi ileriye yönelik bir perspektif çizen bir yapı dikkate alındığını söyledi.13900108_1817359081818875_8419421654255609157_n

“Bizler Ünye olarak birlikteliğimizi aynı şekilde sürdürmeliyiz” diyen Başkan Çamyar, “YÖK’ten buraya üniversite yapılmasıyla ilgili siyasal ayağı da harekete geçirerek 2017 yatırım programına alınması yönünde çalışma yapmamız gerekiyor. İkinci olarak bizim yine eş zamanlı olarak, belediyemizin, borsamızın, ticaret ve sanayi odamızın kısacası tüm unsurlarımızın da işbirliği ile aynı şekilde binalarımız yaparsak bu alanın gelecekte çok daha farklı bir noktaya gelmesiyle ilgili altyapı çalışmasını tamamlamış oluruz” dedi.

 

Ünye Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen Ordu Üniversitesi Ünye yerleşke planı basın toplantısına Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, MHP Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Reşit Erol ve Başkan Yardımcısı Yaşar Sezgül’ün yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Başkan Ahmet Çamyar, ilçede 2,5 yıldır yeni üniversite yerleşke alanıyla ilgili zemin etüdü, bakanlık ve çalışmalarla ilgili yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Üniversite yerleşke alanın 358 dönümlük bir alana sahip olduğunu, tahsis işlemlerinin bitirildiğini belirten Başkan Çamyar, “Ordu Üniversitemize yerleşke planımız sunduk. Üniversitede ki rektör yardımcılarımız ve Sayın Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un desteği ile bugün itibariyle Kalkınma Bakanlığı’nda bir toplantıya geçtiler. Biz de eş zamanlı olarak bundan sonra ne yapacağız konusunu hep birlikte konuşalım istedik” dedi.14089067_1817359205152196_4044373666866558767_n

Yerleşke planının harita verileri, sayısalları, yol aksları, binaların konumlarının hepsinin ölçümlendirilerek şehir plancıları tarafından hazırlandığını belirten Başkan Çamyar, yeni yerleşkenin Fevzi Çakmak Mahallesi’nden itibaren şehir merkezine uzaklığını 2,5 km olduğunu ve yerleşkeye kadar olan kısmın yol çalışmasını Büyükşehir Belediyesi’nin, su ile ilgili altyapı çalışmalarının OSKİ tarafından yapılacağını belirtti.

Başkan Çamyar, üniversite yerleşkesi master planında konuk evi, ibadethane, spor alanları, kütüphane, ticari ve sosyal merkezler, sağlık birimleri, ortak derslikler, anfi tiyatro, kültür ve kongre merkezi gibi ileriye yönelik bir perspektif çizen bir yapı dikkate alındığını söyledi.

“Bizler Ünye olarak birlikteliğimizi aynı şekilde sürdürmeliyiz” diyen Başkan Çamyar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“YÖK’ten buraya üniversite yapılmasıyla ilgili siyasal ayağı da harekete geçirerek 2017 yatırım programına alınması yönünde çalışma yapmamız gerekiyor. İkinci olarak bizim yine eş zamanlı olarak, belediyemizin, borsamızın, ticaret ve sanayi odamızın kısacası tüm unsurlarımızın da işbirliği ile aynı şekilde binalarımız yaparsak bu alanın gelecekte çok daha farklı bir noktaya gelmesiyle ilgili altyapı çalışmasını tamamlamış oluruz.”

– Çamyar, “Ünye’nin 4 ana gündem konusu var”-

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, üniversite alanı, liman, İç Anadolu bağlantı yolu ve organize sanayi olmak üzere Ünye’nin önünde 4 ana proje olduğunu vurgulayarak, “Bu dört proje Ünye’nin en önemli meselesidir ve hiçbir siyasi ayrıma sebebiyet vermeden takip edilmesi gerekiyor” diye konuştu.14089067_1817359205152196_4044373666866558767_n

Çamyar, bu dört konunun hayata geçmesi halinde Ünye’nin önünün açılacağını ifade ederek, “Bu projelerle birlikte diğer hizmetlerinde ilçemize geldiğini göreceğiz” dedi.

– Organize Sanayi Bölgesinde parselizasyon çalışmalarına gelindi –

Basın toplantısında söz alan Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün çalışmalar için teşekkür ederken, Organize Sanayi Bölgesi projesinin son durumuna ilişkin bölgenin parselasyon çalışmalarına kadar gelindiğini belirtti.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-