İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. ÇOCUKLARDA KALÇA ÇIKIĞINA DİKKAT

ÇOCUKLARDA KALÇA ÇIKIĞINA DİKKAT

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

gdjfh_a04e1e8a48389f1e2527

Sağlık kösesinde bu hafta çocuklarda kalça çıkığına dikkat çekmek istedik ve siz değerli okuyucularımız için araştırdık.Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç.Dr. Cem Coşkun AVCI, çocuklarda görülen kalça çıkığı konusunda gazetemize önemli bilgiler verdiler

Doç.Dr. Cem Coşkun AVCI  çocuklarda sıkça görülen kalça çıkığının teşhis ve tedavi edilmediği takdirde yürüme bozukluklarına ve ciddi sakatlıklara neden olduğunu söylediler.DSC_0003_copy_

.Çocuklarda Kalça çıkığının erken teşhis edildiği zaman tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu dile getiren Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlı Doç.Dr. Cem Coşkun AVCI, “Ancak bu durum geç teşhis edilirse kalıcı sakatlıklara ve ciddi iş gücü kaybına sebep olabilir.

Yeni doğmuş çocuklar, doğumdan sonra doktor tarafından kontrol edilir. Bu kontrolde özellikle doktorlar çocuğun kalça kemiklerinin tamamen yerine oturup oturmadığına bakarlar.

Bunun dışında ters oluşan doğumlarda ve ikiz gebeliklerde eklem yerlerine fazlalıkla baskı yapılması sebebiyle bebekte kalça çıkığı kolaylıkla oluşabiliyor .

Doğumdan hemen sonra çocuk doktoru bebeğin bacaklarını her yönde oynatıp hareket ettirerek ,eklem yerlerinin  tam olarak yerine oturup oturmadığını kontrol eder. Çocuklar 1 aylık olduğunda ise mutlaka bir ortopedi uzmanı tarafından Ultrasonografi ile değerlendirilir. Ultrasonografi normalse tekrar kontrol gerekmez. Ancak bazı gelişme gerilikleri ve kısmi çıkıklar ultrason ile rahatlıkla erken teşhis edilip tedavi edilebilir. Kalça çıkığı çocuk yürümeden , özellikle ilk 6 ayda teşhis edilirse sekelsiz bir şekilde iyileştirilebilir. Ancak çocuk yürümeye başladıktan sonra tedavi zordur ve çoğunlukla sekel bırakır.’’Diye sözlerine son verdi.

grgrgrgrg

ÇOCUKLARDA KALÇA ÇIKIĞINA DİKKAT
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi