İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. YÖK Başkanı’nın çözüm süreci memnuniyeti

YÖK Başkanı’nın çözüm süreci memnuniyeti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çetinsaya, Kırıkkale Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “3. Üniversiteler Bölge Toplantısı” öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Periyodik hale gelen bölge toplantılarının, bu dönemde çözüm süreciyle paralel devam ettiğini belirten Çetinsaya, “Üniversitelerimizin üst temsilcileriyle, üniversitelerimiz çözüm sürecine ilişkin nasıl katkı sağlayabilir, pozitif manada nasıl katkı yapabilir, bu süreçten kampüslerimiz nasıl faydalanabilir, kampüslerimizde bu havayı nasıl hissedebiliriz konusunu da görüşeceğiz” diye konuştu.

Öğrenci temsilcileriyle ve öğretim üyeleriyle bir araya gelip görüşlerini ve sorunlarını dinleyeceğini ifade eden Çetinsaya, şunları söyledi:
“Onlarla da bu konular üzerinde istişarede bulunacağız. Süreçle ilgili toplantılarımız Fırat Üniversitesinde başladı ve devam ediyor.
Pazartesi günü İzmir üniversiteleriyle görüşüceğiz. Sırayla bütün bölgeleri ziyaret edip, görüşeceğiz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki üniversiteleri ziyaret planımız var. Mayıs-haziran gibi bu süreci tamamlayacağız. Üniversitelerden çözüm süreciyle ilgili çok pozitif katkılar alıyoruz. Bu toplantılar bittiğinde daha da somutlaştıracağız.”

Çetinsaya, bir gazetecinin, üniversitelerde çıkan olaylarla ilgili görüşünü sorması üzerine, “İnsanların toplumsal meseleler hakkında farklı görüşleri taşımaları çok doğaldır. Pozitif veya negatif tutum takınmaları normaldir ama bu kesinlikle şiddete başvurmadan, şiddete sığınmadan, tamamen akademik gelenekler ve demokratik süreçler içerisinde ifade edilmelidir. Bu bakımdan bu tartışmaların üniversitelerde yapılması normal ama asla ve asla şiddete başvurulmadan ve şiddete sığınmadan yapılması gerekir. Bu bakımdan bütün rektör arkadaşlarımızın hassasiyetini rica ediyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Çetinsaya, toplantıda, üniversitelerin sorunlarını, YÖK ile ilişkilerini, yükseköğretimin genel problemlerini masaya yatırıp, çözüm yolları üzerinde konuşacaklarını söyledi.

Toplantıya, 14 üniversitenin rektörü ve rektör yardımcıları katıldı.

YÖK Başkanı’nın çözüm süreci memnuniyeti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi