eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Ünyeli Damla Gururumuz Oldu

Ünyeli Damla Gururumuz Oldu
03 Ekim 2018 - 2:06

Türk karatesini olimpiyatlarda temsil edecek ilk karateciler Ünyeli Damla Ocak ve Enes Bulut, 3. Yaz Gençlik Olimpiyatları’nın yapılacağı Arjantin’e gitti.

Olimpiyat Oyunları programına dahil edilmesinin ardından karatede ilk olimpik heyecan Arjantin’de yaşanacak. Başkent Buenos Aires’te düzenlenecek 3. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi Ünyeli Damla Ocak gururumuz oldu.Ünye, Tekkiraz Yenikızılcakese mahallesinden olan milli sporcumuz hemşerilerinden dua istiyor.

16-18 Ekim tarihlerinde yapılacak karate müsabakalarında Türk karatesinin Olimpiyat Oyunları’nda yarışacak ilk isimleri olarak tatamiye çıkacak Damla Ocak kumite 53 kiloda, Enes Bulut ise kumite +68 kiloda madalya mücadelesinin içinde olacak.

 

Sadece kumite yarışmalarının olacağı karatede erkekler 61, 68 ve +68 kilo, bayanlar ise 53, 59 ve +59 yarışacak. Her sıklette 8 sporcunun mücadele edeceği Buenos Aires 2018’de toplam 48 karateci bu heyecanı ilk kez yaşayacak.

 

BAŞKAN ESAT DELİHASAN UĞURLADI

6-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’na katılacak Türkiye kafilesi, 2 Ekim Salı günü Arjantin’e hareket etti. 17 spor dalında 29’u kadın, 26’sı erkek olmak üzere toplam 55 sporcuyla katılacağımız Oyunlarda tenis, karate ve plaj hentbolunda ilk kez mücadele edeceğiz.

 

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Buenos Aires 2018’de ülkemizi temsil edecek Damla Ocak ve Enes Bulut ile yolculuk öncesi bir araya geldi. İsmail Hakkı Şen’in antrenörlüğünde ülkemizi temsil edecek iki sporcumuza da başarı dileklerini ileten Başkan Esat Delihasan, madalya ile döneceklerine inandıklarını vurgulayarak, “Sonuç ne olursa olsun, Türk karatesi sizinle gurur duyuyor. Ne kadar iftihar etsek, azdır. Çıktığınız bu yolda Allah sağlık, güç, kuvvet versin” ifadelerini kullandı.

 

DÜNYA SIRALAMASINI İLK SIRADA TAMAMLADILAR

 

Türk karatesinin 3. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’ndaki temsilcilerini Damla Ocak ve Enes Bulut, elde ettikleri başarılı sonuçlar ile sıkletlerinde dünya sıralamasını ilk sırada tamamlayarak Buenos Aires 2018 vizesi aldılar.

 

2017’yi gençler kumite 53 kiloda Dünya ikinciliği ile kapatan Damla Ocak, kumite 48 ve 53 kilonun birleştiği olimpik siklet kumite 53 kiloda 1860 puan ile ikinci olan Japon Rinka Tahata’nın önünde 2010 puan ile ilk sırada yer aldı. Kumite 76 kiloda Dünya üçüncüsü olan Enes Bulut ise 1980 puan toplarken, kumite 76 ve +76 kilonun birleştiği olimpik sıklet +68 kiloda, 1725 puan toplayan ikinci sıradaki Ferhat Demir’in önünde yer aldı.

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P