eskort samsun

ÜNYENETHABER

Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti
08 Nisan 2015 - 11:23

Adsızdddd

Ünye Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda bir yıllık yapılan faaliyetler ve hazırlanan projelere ilişkin bilgiler verildi. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ilk bir yılda yapılanma ve proje anlamında çalışmalar yürüttüklerini ve bunları tamamladıklarını belirterek, bundan sonra çalışmalarının meyvesini hizmet olarak vereceğini belirtti.

Ünye Belediyesi’nden Büyük Yol İhalesi

Meclis toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Bir yılı çok hızlı bir şekilde geçirmiş olduk. Biz bu dönem ve yeni bir yıllık dönem içerisinde muhalefette ki arkadaşlarımızdan da hem CHP’den hem MHP’den komisyonların içerisinde olmaları noktasında bir irademiz var. Ünye’de 1 yıl içerisinde bakıldığında, belki görsellik anlamında bir şey göremiyor olabilirsiniz. Ancak bir yıl bizim yapısal reformları gerçekleştirmeyle geçirdiğimiz bir yılımızdı. Bunu son derece başarılı bir şekilde bitirdik. Bundan sonra artık yapılanmayla ilgili bir problemimiz yok. Ünye’de bundan sonra işler yolunda. Ünye’de bundan sonra hizmetlerin yapımı noktasında, icrası noktasında adım atma vakti geldi. Onlardan da bir tanesini 30 Nisan tarihinde Ünye Belediyesi’nin bu zamana kadar ki en büyük yol ihalesine çıkmakla göstermiş olacağız. Bundan sonra tam yol ileri diyoruz. Yollarımızı betonla, kalplerimizi sevgiyle doldurmak suretiyle hizmetlerimize yol yaparak başlamış olacağız. Diğer hizmetlerimiz noktasında bütün altyapı çalışmalarımız yürüyor.

Tabakhane Deresi Yol Çalışması Başladı
Tabakhane deresinin kenarında bulunan yolun yapılmasına başlandı. Bugünlerde yolunun o tarafa düşerse hızlı bir şekilde yol yapım çalışmasının yürütüldüğünü göreceksiniz. Orada 15 metrelik Niksar Caddemizi rahatlatacak olan yol yapım çalışmasına şu anda başlandı. Müteahhit firmamızla görüşmemizde Haziran ayının sonları, Temmuz ayının başı gibi orada sıcak asfalt işlemini bitirip Ünye’nin hizmetine sunacaklarını bize ifade ettiler.

Ayağımızı Yorganımıza Göre Uzatmaya Devam Edeceğiz
Belediyemizdeki bütçe anlamında ki o eski sıkıntımızı, hem personel yapılanması anlamında hem ödemeler dengesi anlamında rahata kavuşturduğumuzu ifade edelim. Bundan sonra yine ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya devam edeceğiz. Çünkü Eylül ayından sonra yine %40 kesintilerin devam edeceği bilinci içerisinde adımlarımızı buna göre atmak suretiyle hizmet üretmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Evlenecek Olan Çiftlere, Nikâh  Ücreti
Gündemin 7. Maddesinde, Ünye Belediyesi Evlendirme Memurluğu’nun, nikâh işlemleri için çiftlerden alınan Uluslararası Aile Cüzdanı Bedeli dışında, “Nikâh Akit Ücreti” de alabileceği görüşüldü. Onaylanan maddeyle, mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilen nikâh işlemlerinden 100 TL, mesai saatleri dışında gerçekleştirilen düğünlerden ise 250 TL alınması düşünülüyor. Konu, Mayıs ayında görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

Fiyatlara Zam Geliyor
Gündemin 11. Maddesinde Ünye Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet vermekte olan Atatürk Parkındaki Lokanta, Kahvehane, Otopark, Halı Saha, Asarkaya Kent Ormanı Tesisleri, Binicilik Tesisleri, Müze Ev ve Kapalı Otoparkta verilen hizmetler için, günün şartlarına göre yeniden tarife düzenlenmesi talep edildi. Onaylanan maddeyle artık Ünye Belediyesi fiyatlar üzerinde değişikliğe gidebilecek.

 

Meclis toplantısı, bir sonraki oturumunun 5 Mayıs 2015 olarak belirlenmesinin ardından son buldu

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-