eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Ünye Futbol Kulübü Atletizm’de de İddialı

Ünye Futbol Kulübü Atletizm’de de İddialı
13 Ekim 2018 - 2:07

Halk Eğitim Merkezi ve Ünye Futbol kulübü ortaklığıyla çocuklara atletizm branşı eğitimi verilmeye başlandı.

Ünye Şehir Stadında başlatılan çalışmalarla çocuklara atletizm branşı öğretilerek gelecek için başarılı sporcular yetiştiriliyor.

Ünye Futbol Kulübü Başkanı Metin Tamtürk, Beden Eğitimi Öğretmeni ve Eski Milli Takım Antrenörü Uğur Özdemir, Halk Eğitim Merkezi ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün katkılarıyla başlatılan atletizm çalışmalarıyla beraber çocuklara sportif faaliyetler yapma imkanı sunuluyor.

Sporun temeli olan atletizm branşı ile kulüp bünyesinde çok daha fazla çocuğa spor yaptırma imkanı sağladıklarını belirten Ünye Futbol Kulübü Başkanı Metin Tamtürk açıklamasında şunları söyledi;

Ünye Futbol Kulübü Başkanı Metin Tamtürk: “Geçtiğimiz yıl kulübümüz yönetim kurulu kararı ile atletizm branşında faaliyet gösterme kararı almıştık. Bu konuda İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne yaptığımız başvuru kabul edildikten sonra Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda eski Milli takım Antrenörü Uğur Özdemir ile fikir alış verişinde bulunduk ve birlikte çalışma kararı aldık. Okullarda yaptığımız duyurulara oldukça ilgi gösteren öğrencilerimiz ile şehir stadyumunda çalışmalarımıza başladık. Bu çocuklarımız bizimle çalışarak hem okullar arası müsabakalarda kendi okulları adına yarışmalara katılabilecekler hem de kulüp yarışmalarına katılarak kendilerini geliştirecekler. Bu noktada Ünye’de bir eksiklik vardı ve bu anlamda sporun temeli olan atletizm branşı ile kulüp bünyemizde çok daha fazla çocuğa spor yaptırma imkanı sağlamış olacağız.

Atletizm Çocuklar İçin Çok Önemli Bir Spordur

Bakıldığında günümüzde çocukların zihinsel gelişimlerine oranla genel kuvvet kaybı ile motorsal gelişimlerinde gerileme olduğu yapılan araştırmalar ile tespit ediliyor. Çocukların fiziksel potansiyellerindeki bu önemli aşınma bence onların gündelik bedensel hareketliliklerindeki önemli azalmadan kaynaklanıyor. Çocuklardaki bu potansiyel motorsal ve fiziksel kabiliyetleri açığa çıkarmak için onları bedensel faaliyetler içine çekmek gerekiyor. Bu konuda velilerimiz daha önceki yıllara göre daha bilinçli ve çocuklarını bir branşa yönlendirmeye çalışıyorlar. Atletizm ise bu noktada temel branş yeteneğine bakılmaksızın her çocuğun yapabileceği bir spor dalı olarak karşımıza çıkıyor. Umuyorum çocuklarımıza faydalı olacağız ve inanıyorum ki içlerinden atletizm dalında şampiyon olan ülkemizi Milli forma ile temsil eden çocuklarımız olacak. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Çocukları gelecekte en iyi yerlere getirebilmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Beden Eğitimi Öğretmeni ve Eski Milli Takım Antrenörü Uğur Özdemir şunları söyledi;

Beden Eğitimi Öğretmeni ve Eski Milli Takım Antrenörü Uğur Özdemir: “Halk eğitim merkezi ve Ünye Futbol Okulları iş birliğiyle yapılan atletizm çalışmalarına Ünye Stadında başladık. Şuanda kız ve erkek yaş gruplarına ayırmadan Ünye halkına burayı açtık ve 85 tane kaydımız var. Bize burada yardımcı olan Metin, Muammer Hocam, İlçe Spor Müdürümüz Aydın Bey gerçekten bize çok yardımcı oldular. Şuanda Ünye’ye yapılacak en güzel şey çocuklara spor yaptırmaktır. Bu sporda da çocuklarımızı gelecekte en iyi yere getirebilmek için iş birliğiyle çalışmalara devam ediyoruz. İnşallah buradan güzel sporcular çıkacaktır.

Okullar arası Yarışmalarımız Var

Bu ayın 25’inde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Hipodromda yapılacak Ünye okullar arası yarışmalarımız var. Küçük kız, küçük erkek, yıldız kız, yıldız erkek ve genç kız, genç erkek olmak üzere 6 kategorimiz var. Burada derece alanlara 29 Ekim’de ödülleri verilecektir.” diye konuştu.

 

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P