eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kilosu Olan Her İnsan Obez Midir?

Kilosu Olan Her İnsan Obez Midir?
09 Nisan 2015 - 13:23

VİDEO HABER

IMG_20150409_111921

Türkiye Kadınlar Birliği Ünye Şubesi ve Puset Polvan İlkokulu’nun birlikte organize ettiği sosyal sorumluluk projeleri kapsamında konferanslar düzenleniyor. Haziran ayına kadar sürecek olan seminerlerin altıncısı ise Ünye Puset Polvan İlkokulunda gerçekleştirildi.

Fatsa Devlet Hastanesi Diyetisyeni Okan GÜNAYDIN’ın sunumu ile gerçekleşen “Obezite ve Sağlıklı Beslenme” konulu konferansa, Türkiye Kadınlar Derneği Ünye Şube Başkanı Neşe Akgül TİYALOĞLU, Puset Polvan İlkokulu Müdürü Adem BEŞLİ, Müdür Yardımcısı Ersan PARLAK, dernek üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Konferans öncesi açıklamalarda bulunan Türkiye Kadınlar Derneği Ünye Şube Başkanı Neşe Akgül TİYALOĞLU;         ”Puset Polvan okulunda 6. konferansımızı düzenliyoruz. Fatsa Devlet Hastanesi Diyetisyeni Okan Günaydın, günümüz modern çağında en büyük problemlerden biri olan hem sağlıklı beslenme hem de aşırı şişmanlık konusunda bilgilendirme yapacak. Ben kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“Obezite, Vücut Yağ Miktarının Sağlığı Bozacak Şekilde Artmasıdır”

Obezitenin tanımını yaparak sunumuna başlayan diyetisyen Okan Günaydın, kilolu olan her insanın obezite olmadığını söylerken “Bir insanın kas ve kemik ağırlığı olabilir fakat  bu insan obez değildir.

Her insanın vücudunda belli miktarda (15-20 kg)  yağ oranı olması gerekir fakat vücuttaki yağ oranı olması gerektiğinde fazla ise kişi obezliğe yaklaşır. Harcanan enerjiden daha fazla vücudumuza enerji alıyorsak bu vücudumuzda kilo olarak kalır.” dedi ve son olarak sözlerinde,  bireyin fiziksel yaşamında azalma olduğunda yani hareketsiz bir yaşam sürdürüldüğünde obezite riskinin çok daha fazla arttığını vurguladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-