eskort samsun

ÜNYENETHABER

YÜKSEKLERDE DON TEHLİKESİ

YÜKSEKLERDE DON TEHLİKESİ
09 Nisan 2015 - 17:00

İŞTE GÜNCEL HAVA DURUMU

dikkat_antalyada_don_uyarisi_h115554_4607d

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nün ilgi yazısı ile bildirdiği son ölçüm ve değerlendirmelere göre; Bölgenin alçak kesimlerinde yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülen yağışların, bu akşam saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli olması beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarında iç kesimlerde daha fazla olmak üzere, bu gece saatlerinden itibaren 2 ila 6 derecelik azalma ve buna bağlı olarak İç ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin edilmektedir.

Kuzey yönlerden orta kuvvetli esmekte olan rüzgarın; bölgenin kuzey kesimlerinde bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak, Cumartesi öğle saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saal) esmesi beklenmektedir.

Kötü hava şartlan nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (don, buzlanma, zirai don, ulaşımda aksamalar, lokal su baskını, yıldırım düşmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi, kuvvetli rüzgâr, çatı uçması, ağaç devrilmesi, vb.) gerekli tedbirlerin alınarak hazırlıklı olunması, can ve mal kaybının önlenmesi için halkı uyardı.

pp

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-