eskort samsun

ÜNYENETHABER

HOCALARDA KOLTUK KAVGASI

HOCALARDA KOLTUK KAVGASI
20 Ekim 2018 - 4:24

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Ordu 2 Nolu Şubenin 04/11/2018 Pazar günü saat 10:00 da Fatsa İlçe Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilecek 5. Olağan Genel Kurul toplantısı öncesi ortaya atılan iddialar ve yaşananlar Diyanet’in içler acısı durumunu ortaya koydu.

Yaptığımız araştırmalara göre seçimler öncesi topluma doğruluğu, dürüstlüğü ,adaleti ,hak yememeyi öğretmesi gereken bazı din adamlarının menfaatleri için ne tür antikalar çevirdiği , ne tür işlerle uğraştıkları  gözler önüne seriliyor.

Koltuktan inmemek için bugüne kadar neler yaşanmış ve neler yapılmış sizlerle paylaşıyoruz.

İŞTE İDDİALAR

ORDU 2 NO’LU ŞUBEDE NELER OLUYOR?

Ordu 2 No’lu şube 2 dönemdir Fatsa’da. 2 dönem öncesinde Fatsa ile anlaşmalı olarak birer dönem şube başkanlığı yapılacaktı. Yani 1 dönem Fatsa, 1 dönem Ünye şube başkanlığını yürütecekti.Gel gelelim ortada uyulan hiç bir anlaşma yok.

Seçimlerde oyun üstüne oyun

Geçen dönem şube yönetim seçiminden önce Ünye temsilcisi Abdullah Gencel (FATSALI) üyelere hiç bir şekilde duyurmadan belirlediler. Başkanlığı Yine Fatsa’ya verdirdiler. Ve şu an çok ciddi iddialarla  soruşturma geçirmektedir. Ve bu Kasım ayında yapılacak olan şube seçimleri öncesinde delege belirlemede yine Ali Cengiz oyunu yapıldığı iddia ediliyor.

Şöyle ki ;Diyanet Sen’in Ünye Temsilci Abdullah Gencel, Kurban bayramından önce gizlice delegeleri belirleyerek şube başkanına onaylatmış .Kurban bayramı tatilinden önce müftülük ilan panosuna asmış ve bu on günlük tatil süre içerisinde (Zaten personelin çoğu fındık izninde ve daire kapalı) kimse görmeden bayram sonu askıdan indirmiştir. Sözde prosedür yerine getirilmiştir.

Ancak çok büyük bir hile yapılmıştır.

Üyeler  delegelerin seçimle yapılmasını istiyorlardı. Kandil gecelerinde, cenaze duyurularında, önemli dini ve milli günlerde üyelerine sms atan Ünye temsilciliği, bu en önemli seçimde tatilde delege listesini ilan panosuna asarak sözde prosedüre uygun olarak işi bitirmiştir.

Ünye Diyanette Fatsa Lobisi

Ünye temsilcisi Abdullah Gencel, Sendika daire temsilcisi Mustafa Güneşlik Fatsa Korganlı’dır. Yeni gelen Ünye vaizi Fatsalı’dır. Yeni gelecek olan Müftülük şefi  Fatsalı’dır. Yine yeni gelecek olan Şube müdürü Fatsalı’dır. İl müftülüğüne atanınca yeniden soruşturmasını yapan Aziz Ertepe tüm bu işleri Fatsalı Temsilci ve şube başkanına yaptırtmıştır.

Hemşericilik yaparak murakıp ve giden müftü Vedat Başsan tarafından personele şiddetli baskılar yaptırıldığı iddiaları ayyuka çıkmıştır.

Yani Ünye müftülüğünü Fatsa yönetmektedir. Çünkü Müftü Şakir Pinal zamanında bu kişileri daireye o yerleştirmiştir.

NE YAPILMALIDIR ?

1.Kasımda yapılacak sendika seçimleri için belirlenen delegeler iptal edilip derhal ön seçimle delegeler belirlenmelidir.

2.Temsilci Abdullah Gencel’in temsilciliği hemen alınmalıdır. (Çünkü seçimle göreve gelmedi)

3.Ünye müftülüğümüz’ deki bu adamları (Haklarında devam eden soruşturma var çok ciddi iddialar net ve belgeli kanıtlı) hızlı bir şekilde bitirilmelidir.

4.Ünye müftülüğünün din görevlilerinin büyük kısmının şikayetçi olduğu Aziz Ertepe’nin soruşturması bir an evvel bitirilmeli.

Yine araştırmalarımızın sonucunda gerekli tedbirler alınmaz ise , Ünye Diyanet’in durumunun içler acısı olacağı konusunda görüşler gazetemize iletilmiştir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-