eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Halk Pazarında Son Durum

Ünye Halk Pazarında Son Durum
24 Ekim 2018 - 14:41

 

Ünye’de her çarşamba günü kurulan halk pazarında, son haftalar olduğu gibi bu hafta da domatesin fiyatında düşüş yaşanmadı.

Yaptığımız röportajda pazar esnafları, bu hafta vatandaşın domates nedeniyle pazara olan ilgisinin az olduğunu ifade ederken, sebze ve meyve fiyatlarının normal olduğunu söylediler.   

Domatesin fiyatını yüksek söyleyen pazar esnafları;

“Bu hafta meyve fiyatları düşüşte geçen hafta elma 5 ile 4 lira arasındaydı bu hafta 2 liraya verebiliyoruz.  Sebze fiyatlarında çokta gelişme yok en fazla 50 kuruş iniyor. Sebzeler bu hafta pahalı biber, patlıcan ve domates 5 lira, geçen hafta 6 liraydı. Sebze fiyatları yavaş yavaş düşüyor çünkü sera üretime başlıyor.  Muzun mevsimi olduğu için 6 lira önümüzde ki aylarda 5 liraya kadar düşüş yaşanır.”

“Bu hafta pazarın durumu iyi, domates pahalı diğer sebzeler düştü biber ve patlıcan 2 ile 4 lira arası, mandalina 2 lira bir domates pahalı diğerlerin fiyatları 2 liradan başlıyor. İlerleyen zamanlarda hava şartlarına bağlı yağışlı giderse fiyatlar artar, hava sıcak giderse sebzeler için iyi olur fiyatları düşer.  Halkın tepkisi domates fiyatlarına iyi değil sebze ve meyve fiyatlarına iyi. Soğan, patates ve orta patates 2,5 ile 2 lira fiyatlar normal.”

“Bu hafta Pazar fiyatları geçen haftaya nazaran daha iyi, ilerleyen zamanlarda ise belli olmaz biz esnaflar sebze halin den aldığımız için orada fiyatlar uygun olursa bizde de uygun olur. Bu hafta en pahalı sattığımız sebze domates, meyve fiyatları oldukça düşük ondan dolayı sıkıntı yok mandalina 1,5 ile 2,5 arası, elmalar 1,5 ile 3 lira arası değişiyor. Biber, patlıcan 2-2,5 lira marul zaten en iyisi 2,5 lira geriye kalanlar geçen haftaya göre daha uygun. Patates, soğan fiyatları ortalama 2 lira. Halkın tepkisi fiyatlar uygun olduğu için normal. ” diye konuştular.

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-