eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE MÜFTÜLÜĞÜ KENDİ REKORUNU KIRMAK İSTİYOR

ÜNYE MÜFTÜLÜĞÜ KENDİ REKORUNU KIRMAK İSTİYOR
11 Nisan 2015 - 2:18

timthumb

Ünye Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla, Türkiye Kızılay Kan Bağışı Merkezi işbirliği ile 12 Nisan Pazar günü Ünye Cumhuriyet Meydanında kan bağışı kampanyası düzenleyecektir.

2014 yılında Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen kan bağışı kampanyasında Ünye Müftülüğü 402 ünite kan bağışı ile Ordu rekorunu elinde bulundururken bu yıl 500 ünite kan toplayarak kendi rekorunu kırmak istiyor.

Hz. Muhammet (s.a.v.)’in ”İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” hadis-i şerifini hatırlatan Ünye İlçe Müftüsü Vedat BAŞSAN, kan bağışının insanlara faydalı olmanın en önemli yollarından birisi olduğunu ifade ederek, bay ve bayan tüm halkımızı kan bağışı kampanyasına davet etti.

Ünye İlçe Müftüsü Vedat BAŞSAN;

Türkiye kızılayı Ordu Kan Kağışı Merkezi ve Müftülüğümüz işbirliğiyle 12 Nisan 2015 tarihinde 09:00 – 17:00 saatleri arasında Ünye Cumhuriyet Meydanında görevlilerimiz ve tüm halkın katılımı ile kan bağışı kampanyası düzenlenecektir. Gerçekleştireceğmiz bu kampanya ile 2014 yılında Ordu İli ve İlçeleri arasında, 402 ünite kan bağışı ile en fazla bağış rekorunu kıran müftülüğümüz, yine kendi rekorunu kırarak en az 500 ünite kan bağışı hedeflemektedir. Peygamber Efendimizin yeryüzünü şereflendirmesi ile insanlığın dünü, bugünü ve geleceği aydınlanmıştır. Karanlıklar içerisinde kaybolmuş insanlık, onun rehberliği ile yeeniden yolunu bulmuştur. O’nun öğretileri sayesinde insanlık dünyaya sevgi ve şefkat nazarıyla bakmayı öğrenmiştir. İslam aleminin her yıl artan bir heyecanla yaşadığı Kutlu Doğum Haftası; birlik, beraberlik ve kardeşlik kültürünü daha da genişletip derinleştirmektedir. Bu birlik ve beraberliği inşa etme noktasında, kan bağışının ayrı bir anlam bütünlüğü ile örnek teşkil eden yardımlaşma örneğinden birisi olduğunu söyleyebilirim.

Kan bağışı hayati bir konudur. İnsan hayatı denilince, insana hayat verme denilince, candan cana bağış olunca, bu bütünleşme ve kaynaşma örneğinin Kur’an ve Sünnet’in ruhuna uygun olduğunu Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinden bugüne kadar geçen zaman zarfı içerisinde bizlere tavsiye ve örneklik teşkil ettiği birlikte yaşama ahlakının, kanımızla, canımızla, duruşumuzla inanç ve yaşayışımızla, maddi ve manevi tüm imkanlarımızı kardeşlerimizle paylaştığımız da dünyamıza kapı aralayacağını düşünüyorum. Bu nedenle bay ve bayan tüm halkımızı kan bağışı kampanyasına davet ediyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-