eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Kulüplerin Saha Sorununda Mutlu Sona Sayılı Günler Kaldı

Kulüplerin Saha Sorununda Mutlu Sona  Sayılı Günler Kaldı
02 Kasım 2018 - 1:42

Ünye’deki Amatör Spor Kulüplerinin antrenman yapmak için kullandığı ve yaşanan sel felaketi sonrasında kullanılamaz hale gelen Cevizdere Spor Kompleksi’nde bakım ve onarım çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiği öğrenildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İlçe Spor Müdürü Aydın Kuyumcu, Ordu Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Ülgen ve Amatör Spor Kulüp Yöneticisi Selahattin Gümüş, Cevizdere sahasında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Öncelikle Cevizdere sahasının daha sonra da Çınarsuyu Tesislerinin bakım ve onarımının yapılacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, en geç 2 ay sonra çalışmaların biteceğini ifade ederek şunları söyledi;

Tasarrufta Olmamıza Rağmen Öncelik Ünye’nin

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç: “Bölgemizde özellikle Ünye’de yaşanan afetten dolayı Cevizdere Spor Kompleksi’nde sentetik ve çim sahada hasarlar oluştu. Bu hasarlar neticesinde bilir kişi incelemesi, bakanlığımız müfettişleri ve tesisler daire başkanlığından gelen arkadaşlarımızın incelemesi sonucunda buraların bakım ve onarımı ile ilgili çalışmaları başlatmış bulunduk. Bütün bakanlıklar gibi bizim bakanlığımız da tasarrufta olmasına rağmen bu sahanın bir an önce Ünye Amatör Kulüplerine yetiştirmek adına ödeneklerimiz çıktı.

Kendi Personellerimizle Çalışmalara Devam Ediyoruz

Hali hazırda çim ve sentetik sahada balçıkların çıkarılmasıyla alakalı çalışmalar yapıldı ve bitti. Bakım ve onarımla alakalı İlçe Spor Müdürlüğümüz kendi personelleriyle çim sahaya müdahaleleri başladı ve çalışmalar devam ediyor. Kum ekimi ve ilaçlamalar yapıldı. Bakanlığımızın göndermiş olduğu ödeneklerle de gübre ve tohum alımı da yapılarak çalışmalarımız devam ediyor.

Sentetik Sahanın Protokol İmzalanması Yapılacak

Sentetik sahayla ilgili de Spor Bakanlığı Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan ihale sonucunda prosedür gereği ihale sürecinin askıda kalma ve itiraz süresi beklenildi. Bu süre doldu ve şuanda ihaleyi alan firmayla ilgili sözleşme ve imzayla alakalı 10 günlük süre bekleniyor. Önümüzdeki hafta müteahhit ile oturularak sentetik sahanın bakım ve onarımı ile alakalı başlama süreci protokol imzalaması yapılacaktır.

Çınarsuyu Tesisinde de Bakım ve Onarım Devam Ediyor

Çınarsuyu’nun etrafı ve 2-3 senedir atıl durumda olan tesisimizin çevre düzenlemesiyle alakalı bakım ve onarım çalışmaları kendi personelimiz tarafından yapıldı. Etrafındaki koruyucu tellerin bakımı, boya, sıcak su ile ilgili çalışmalar yapıldı. OSKİ ile abonelik sürecimiz yapıldı. Çalışmalar devam ediyor.

Sentetik Saha İçin 300, Çim Saha İçin 35 Bin Lira Destek Geldi

İhale olduktan sonra 2 ay süre içerisinde çalışmalar bitecektir. Bizim önceliğimiz şuanda Cevizdere’de bulunan sentetik sahayı bir an önce bitirip Ünye Amatör Kulüplerimize hem müsabaka hem de antrenman yapmalarına imkan sağlamaktır. Sonrasında da Çınarsuyu’ndaki tesisimizi antrenman amaçlı bakım ve onarımını bitirerek Ünye’mize kazandırmaktır. Sentetik saha için ortalama 300 bin lira, çim sahanın bakım ve onarımı için 35 bin lira bakanlığımız tarafından il müdürlüğümüze tahsis edilmiştir. Bu desteklerinden dolayı bakanlığımıza teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Ünye Amatör Spor Kulüplerinin sıkıntısını çözmek için her türlü çalışmanın yapıldığını ifade eden İlçe Spor Müdürü Aydın Kuyumcu şunları söyledi;

İlçe Spor Müdürü Aydın Kuyumcu: “İl müdürlüğümüzle yapılan görüşmeler sonucunda bakım onarımın hızlanması açısından yapmış olunan çalışmalarla ilgili istişareler yapıldı. İl müdürlüğümüz  prosedürler gereği beklediğimiz araç ve gereçlerle, malzeme alımıyla alakalı bekleme noktasında gerekli bakımları yapıyoruz. İl müdürlüğümüz de işin hızlanması ve Ünye Amatörünün bu sıkıntıdan kurtulması açısından desteklerini bizlerden esirgemiyorlar. Ben desteklerinden dolayı İl Spor Müdürlüğümüze, Ünye Belediyemize ve Ünye Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Selin yarattığı sıkıntıları büyük gayret içinde gidermeye çalışıldığını belirten Ülgen, en kısa zamanda gençler için güzel sahalar kazandıracaklarını ifade ederek şunları söyledi;

Ordu Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Ülgen: “Selden dolayı büyük bir afet yaşayan Ünye’mizde sportif faaliyetler biraz olsun aksadı. İlçe Spor Müdürlüğümüz ve İl Spor Müdürlüğümüz selden sonra büyük gayret içerisinde bütün personelleri ve olanakları sağlayarak sahaların bakımını gerçekleştiriyorlar. Ordu’da da Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu olarak 2-3 kere toplanarak kulüplerimizde istişare yaptık. Bu sebeplerden dolayı da ilk yarı maçlarımızı dışarıda oynuyoruz. Çaybaşı sahamız futbol oynamaya elverişli bir alan olduğu için biz amatör spor kulüpleri olarak Çaybaşı’nı önerdik ve kulüplerle de görüştükten sonra burada müsabakalar oynanmaya başladı.

Hızlı Bir Şekilde İhaleler Yapılıp Çalışmalar Başladı

Spor İl ve İlçe Müdürlüğümüz çok hızlı bir şekilde sahalarımızın ihalesini yaparak çalışmalar yaptılar. Zaten şuanda antrenmanlar yapılıyor, elektrikler ve ışıklandırma sağlandı ancak gerçek anlamda bakanlığımızın göndermiş olduğu ödeneklerden sonra daha şeffaf ve sağlıklı bir ortamda antrenmanlarımız ve müsabakalarımız sürecektir.

Velilerimiz Şüphe Duymasınlar

Ben, İlçe Spor Müdürümüz Aydın Bey’e, İl Spor Müdürümüz Mustafa Bey’e, Ünye Belediyesine ve Ünye Kaymakamlığına çok teşekkür ederim. Türkiye’de tasarrufun sağlandığı bu aşamada yalnızca Ünye’ye öncelik verilmesi bizler için sevindiricidir. Velilerimiz hiç şüphe duymasınlar ki en kısa zamanda gençlerimiz için en güzel sahaları kazandırmak istiyoruz ve bunun mücadelesindeyiz. Bizim sesimizi duyuran Çakır Medya’ya da teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yapılan çalışmalarla en kısa sürede Cevizdere sahasının kullanıma açılacağını belirten Gümüş şunları ifade etti;

Amatör Sporlar Kulüp Yöneticisi Selahattin Gümüş: “Spor camiasının ve basının gücü bu konuda bize çok yardımcı oldu.Son aylarda meydana gelen sel felaketinden sonra sahalarımız zarar gördü ve kullanılamaz hale geldi. Çalışmalar sonunda ihaleler yapıldı ve en kısa zamanda Cevizdere sahamız açılacaktır. Ben bu çalışmalar için İlçe Spor Müdürlüğüne, İl Spor Müdürlüğüne, Ünye Belediyesi ve Ünye Kaymakamlığına teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.”

 

 

 

 

 

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P