eskort samsun

ÜNYENETHABER

”Her Damla Kan, Bir Can Demektir”

”Her Damla Kan, Bir Can Demektir”
12 Nisan 2015 - 12:19

Ünye Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kan Bağış Kampanyası Başlattı.

eeee

 2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Ünye Müftülüğü ve Kızılay işbirliği ile kan bağış kampanyası  başlattı. 12 Nisan 2015 Pazar günü Ünye Cumhuriyet Meydanında saat 09.00’da başlayan kampanyamız akşam saat 17.00’a kadar devam edecek.

İnsanların Rabbimize Karşı Görevleri Olduğu Gibi, İnsanlara Karşı da Görevleri Vardır.

Kampanya ile ilgili açıklama yapan Ünye Müftüsü Vedat BAŞSAN şunları söyledi; ‘’Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında müftülüğümüz olarak bir dizi etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinlikler içersinde Türk Kızılayı ile işbirliği içerisinde Kan bağış kampanyası düzenliyoruz. Kan bağış kampanyası bizim çok önemsediğimiz etkinliklerden biri ve insan hayatı açısından en önemli faaliyetlerimizdendir. Bu faaliyetlerimizi geleneksel hale getirip Müftülük olarak, Kutlu Doğum Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftamız olmak üzere yılda iki kez düzenliyoruz.

Kan Bağışı kampanyasını çok önemsiyoruz. Çünkü verilen her damla kan, bir can demektir.  İslam inancında bir kişiyi kurtarmak bütün insanlığı kurtarmakla aynı değerdedir.  Kutlu Doğum Haftası içerisinde yapılan bu etkinliklerde toplumsal duyarlılığı artırmak ve bilinçli bir vatandaş duyarlılığını sağlamaktır.

Bir Müslümanın; dini, dili, milliyeti, ırkı ve rengi ne olursa olsun yaşamak için ihtiyaç duyan bir kişiye kan vermesi ve bunu ücretsiz olarak yapması büyük önem taşımaktadır. Dini kurallara göre bir başkasının sıhhate kavuşması yanında kendi sağlığı açısından da kan vermesinde yararlar bulunduğunu vurgulayan BAŞSAN, ‘’Sevgili Peygamberimiz tedavi amacıyla olduğu gibi kişinin kendi sağlığı için de kan vermesini tavsiye etmiştir. Yine bu kampanyada amacımız,  Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa S.A.V  ‘’İnsanların hayırlısı insanlara faydası olandır. ’İlkesinden hareketle zorda ve darda kalan kardeşlerimize faydalı olmaktır. Bu hafta vesilesi ile duyarlılık gösterip kan bağışına katılan halkımıza ve din görevlilerimize şimdiden canı gönülden teşekkür ediyor, bu kampanyanın daha geniş kapsamlı olmasını diliyorum. Bu yıl mevsimsel şartlardan dolayı havanın yağışlı ve soğuk olması kampanyaya katılımı istenilen düzeyde olmasını engelleyecektir.

Emeği geçen doktoruma ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, Kutlu Doğum Haftamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bu tür faaliyetlerimizin insanlara hayırlar getirmesini niyaz ediyorum’’ dedi.

Türk Kızılay’ı Ünye Şube Başkanı Diş Hekimi Dr. Ali ALVER ise yaptığı açıklamada; ‘’ Hastanelerde tedavi gören hastaların ihtiyacını karşılamak amacı ile Ünye Müftülüğümüzün düzenlediği kan bağış kampanyamıza hoş geldiniz. Öncelikle Sayın Müftümüze böyle bir sosyal sorumluluk projesine desteklerinden dolayı teşekkür ederim.  Ünye Müftülüğü nezdinde gelenekselleşen kampanyamızda geçen yıl 402 ünite kan bağışı ile Ordu ili kan bağış rekoru İlçemiz Ünye’nin eline geçti ve bu rekor halen ilçemizdedir. Bu yıl inşallah kendi rekorumuzu geçmek istiyoruz. Kampanyanın amacına ulaşması için büyük özveri ile gayret gösteren Müftülük görevlilerine de teşekkürlerimizi belgelerle ifade etmekten mutluyum. Emeği geçen ve katılan herkese teşekkürlerimi sunarım’’ dedi.

Programda ayrıca kan bağış organizasyonu süresince organizasyonu yönettikleri ve en çok bağışçı getirdikleri için, bu sürece en anlamlı desteklerini veren Ünye Müftülüğü V.H.K.İ Mehmet GÜZEL’e, Cerrahoğlu Camii İmam Hatibi Cemal BAŞARAN’a, Memurkent Site Camii İmam Hatibi Yusuf SOMA’a Kızılay tarafından başarı belgeleri verildi.

Kan Bağış kampanyası akşam saat 17.00’a kadar devam edecek

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-