eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Ünye’de 2018-2019 Yılı Okul Sporları Sezonu Başlıyor

Ünye’de 2018-2019 Yılı Okul Sporları Sezonu Başlıyor
14 Kasım 2018 - 12:49

VİDEO HABER

2018-2019  eğitim öğretim yılı okul sporları faaliyetler programları başladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların sosyalleşmesine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen okul sporları faaliyetleri başladı.

Önümüzdeki hafta masa tenisi karşılaşması ile başlayacak müsabakalardan önce, Okul Sporları İlçe Temsilcisi Metin Tamtürk ve İlçe Spor Müdürü Aydın Kuyumcu konuşmalarında şunları ifade ettiler;

Okul Sporları İlçe Temsilcisi Metin Tamtürk: “2018-2019 eğitim öğretim yılı okul sporları faaliyetleri için bu sezona ait fikstür çekimimizi geçtiğimiz haftalarda yapmıştık ve resmi yazışmalarımızı da okullarımıza gönderdik. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde müsabakalarımız başlayacaktır.

Önümüzdeki Hafta Masa Tenisiyle Müsabakalar Başlayacak

İlk müsabakalar masa tenisinde başlıyor ve daha sonra ilden gelen fikstürlere göre voleybol ve basketbol maçlarıyla devam edeceğiz. Bu yıl genç erkekler futsalda katılım oldukça fazla oldu. Liselerde 17 tane okulumuz katıldı ve onların da yoğun bir müsabakaları olacaktır. Bütün müsabakalarımızı Ünye’deki spor salonumuzda yapacağız. Ben şimdiden yeni sezonu tüm öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah sakatlık yaşamadan bir sezon geçiririz.

Türkiye Derecesi Yapan Okullarımız ve Sporcularımız Var

Geçtiğimiz yılda derece yapan okullarımız var. Küçük erkekler voleybolda Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkiye derecesi yaptı. Yine basketbol ve voleybolda Türkiye yarı finallerine giden okullarımız var. Boksda Anadolu Lisesi’nden Yusuf Bahri isimli öğrencimiz Türkiye şampiyonu oldu. Burada dereceler ön plana çıkıyor ancak bizim için önemli olan ve esas başarı ne kadar fazla çocuğumuza spor yaptırabilmektir. Okul sporlarının esas gayesi çocuklarımıza spor yapma alışkanlığı kazandırmak ve onları spora sevdirmektir.

Velilerimiz, Sosyal Faaliyetlerle Çocuklarındaki Gelişmeleri Göreceklerdir

Eğitim öğretim bir bütündür ancak bazı velilerimiz işin daha çok öğretim kısmına baktıkları için sosyal faaliyetlere çok fazla önem vermiyorlar. Sosyal faaliyetler sadece spor da değildir. Bunların içerisinde resim, koro, halk oyunları gibi sosyal faaliyetler vardır ve bunlar çocukların gelişiminde çok önemli yer almaktadır. Çocukların özgüven kazanması noktasında bu faaliyetler çok önemlidir. Çocukları bu faaliyetlere gönderen velilerimiz belli zaman geçtikten sonra çocuklarında gelişmeler görüyorlar ve bize geri dönüş sağlıyorlar.

Geçtiğimiz Yıl 3300’e Yakın Lisanslı Sporcumuz Vardı

Okul sporları faaliyetlerini her yıl olduğu gibi bu yıl da çok önemli görüyoruz. Geçtiğimiz yıl okul sporlarında spor yapan 3300’e yakın lisanslı sporcumuz vardı. Bu yıl bu sayıyı daha fazlaya çıkartmayı hedefliyoruz. Ben bu noktada Ünye’de okul sporları ve kulüp faaliyetlerinin gelişmesinde yardımcı olan İlçe Spor Müdürümüz Aydın Kuyumcu’ya çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İlçe Spor Müdürü Aydın Kuyumcu: “2018-2019 eğitim öğretim yılı dolayısıyla Spor Bakanlığı’mız ve Milli Eğitim Bakanlığımız’ın yapmış olduğu protokol gereği her yıl olduğu gibi bu yıl da okul sporları faaliyet programlarımız başlamış bulunmaktadır. Haftaya masa tenisi müsabakarıyla 2018-2019 eğitim öğretim yılı okul sporları müsabakaları başlayacak olup, bu faaliyetler en güzel ve centilmen şekilde geçmesi dileğiyle faaliyetlerimizi devam ettireceğiz.

Faaliyetlerimizin Esas Amacı Çocuklarımızın Gelecekte Bilinçli Bir Birey Olmasıdır

Faaliyetlerimizin esas amacı çocuklarımızın gelecekte bilinçli bir birey olmasıdır. Tüm ekibimiz, antrenörlerimiz, öğretmenlerimizle birlikte çalışmalarımızı en üst seviyede yapıyoruz. Çocuklarımızın gelişiminde eğitimin yanında çocuğun şahsiyesi ve toplumda sosyalleşmesi amacıyla kişisel gelişimlerinin spordan geçmesi sebebiyle çocuklarımıza ve velilerimize sporun faydasını göstermek istiyoruz. Okul sporlarında emeği geçen antrenörler, öğretmenler, Milli Eğitim Camiyası ve İlçe Spor Müdürlüğü ekibine çalışmalarında başarılar dilerim.” diyerek sözlerini tamamladı.

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P