eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Halk Pazarında Son Durum

Ünye Halk Pazarında Son Durum
21 Kasım 2018 - 14:25

VİDEO

Ünye’de Çarşamba kurulan halk pazarında domates fiyatı düştü.

Yaptığımız röportajda Pazar esnafları kış nedeniyle fiyatların yüksek olduğunu belirtirken geçen haftaya nazaran domates fiyatının bu hafta daha ucuz olduğunu ifade etti.

 Domatesin fiyatında düşüklük yaşanırken sebzelerde artış olduğunu bu nedenle vatandaşların ilgisinin az olduğunu söyleyen pazar esnafları;

“Bu hafta Pazar her hafta ki gibi, domatesimizin fiyatı düştü.  Fiyatlarda ufak ufak iniş var. Bu hafta pazarın fiyatı;  mandalina 2 lira, domates 4 lira, sera biberi ve patlıcanı pahalı 4 lira, tarla biberi ve patlıcanı 2,5 lira, ıspanağın bağı 3 lira, marul 2 lira, soğan 4 lira, patates 2 ile 2,5 lira olmak üzere fiyatlar değişiyor.  İlerleyen zamanlarda hava soğuduğu zaman fiyatlar illa ki pahalanır eğer havalar ısınırsa düşüş yaşanır. Soğanın durumunu bilemiyoruz fiyatında düşüş de olabilir olmaya da bilir. İlerleyen zamanlarda

göreceğiz artık”

 

“Bu hafta pazarda durgunluk var. Domates pahalıydı onun fiyatı düştü. Domates 5 liradan 4 liraya indi, salata 2.5, mandalina 2 lira, elma ve nar 3 lira, muz 6 lira, havuç, turp, marul 1,5 ile 2 lira arası değişiyor. Vatandaşlar biber patlıcanı almıyoruz da yemiyoruz da diyorlar fiyatları 3,5 ile 4 lira arası. Vatandaşta yok, alıcı da yok ama satıcı çok. İlerleyen zamanlarda ise nisan ayına kadar bir şey olacağını pek sanmıyorum biz kendi yağımızda kavrulur gideriz”

 

“Fiyatlar yüksek alıcı da yok. İlerleyen zamanlarda ise daha kötü olacağını düşünüyorum bu ayda böyle olursa sonra ki aylarda fiyatlar daha yüksek olur. Biber 5 lira, domates 6 ile 5 lira arası, pırasa 3 lira, elma 3 lira, mandalina 2 lira, fasulye 6 lira, dolmalık biber 6 lira, fiyatlar yüksek vatandaşlar korkuyor yani daha fazla yükselmesinden o yüzden alıcı yok” diye konuştular.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-