eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kız Meslek Lisesi’nden 9. Kez Kan Bağışı Organizasyonu Gerçekleştirildi

Kız Meslek Lisesi’nden 9. Kez Kan Bağışı Organizasyonu Gerçekleştirildi
21 Kasım 2018 - 16:04

Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kan bağışında farkındalık yaratmak için okullarında öğretmenler ve öğrenciler eşliğinde gerçekleştirdikleri geleneksel kan bağışı kampanyasının 9.’su düzenlendi.

Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ünye Meydanı’nda gerçekleştirilen kan bağışı organizyonunda öğlene kadar 190 ünite kan toplandı.

Organizasyona Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz’de katılarak kan ve organ bağışında bulundu.

Organizasyonda açıklamalarda bulunan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ordu Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ünal Keskinoğlu ve  Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Tasarım Öğretmeni Sevdiye Kayır ve şunları ifade ettiler;

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz: “Bugün burada çok önemli bir organizasyon düzenleniyor. Kan bağışı gerçekten çok önemli bir konudur. Burada verdiğimiz bu kanlar başka bir yerdeki insanlara yardımcı olabiliyor. Okulumuz Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bu konuya çok önem veriyor ve 9. kez bu etkinliği düzenledi. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kan ve organ bağışı hayat kurtarır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Ordu Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ünal Keskinoğlu: “Bu sene Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 9.’sunu yapmış olduğu ve geleneksel hale getirmiş olduğumuz kan bağış kampanyası yoğun bir katılımla devam etmektedir. Şuanda kadar almış olduğumuz kan sayısı 190’a ulaşmıştır. Toplamda 9 organizasyonda aldığımız kan sayısı 6 binin üzerindedir. Bu konuda özellikle okul öğretmenlerimize ve müdüre hanıma çok teşekkür ederiz. Tabiki burada öğrencilerimizin yerini de küçümsememek gerekir. Onlar da canla başla çalışarak bağış topladılar. Vatandaşlarımızı her sene olduğu gibi bu sene de kan bağışına bekliyoruz. Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait olan bu organizasyon sadece bugün devam edecek ancak Ünye Meydanı’nda kan bağışı hizmetlerimiz devam edecektir. Ben okulumuza, müdüremize, öğretmenlerimize,  öğrencilerimize ve bağışçılarımıza çok teşekkür ederiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Tasarım Öğretmeni Sevdiye Kayır: “Ünye Kız Meslek Lisesi Ünye’de kan bağışını başlatan ilk okul olarak geçmektedir. Yine okulumuz bu zamana kadar yaptığı bağışlarda Türkiye 1.’liğini bir dönem elde etmiş ve götürmüştü. Bugün bu organizasyonda kan bağışının önemine dikkat çekmek istedik. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz de geldi, kan bağışı ve organ bağışında bulundu.” diye konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-