eskort samsun

ÜNYENETHABER

TMO FINDIK ALIMINI ESNETMELİ

TMO FINDIK ALIMINI ESNETMELİ
22 Kasım 2018 - 23:31

Hafta içi Toprak Mahsulleri Ofisinin uygulamaları, üretici tarafından tepki çekmiş ve üretici bu tepkisini TMO’nun önünde fındık yakarak göstermişti.

Toprak Mahsulleri Ofisinin alım şartlarının esnetilmesi yönünde çiftçinin  şikayetlerini değerlendiren Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman’dan gazetemize konuyla ilgili bilgi verdi.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman;

“Üreticinin sıkıntılarını biliyoruz. Bu konuda TMO Genel Müdürü ile bir görüşmemiz  oldu. Fındık alım şartlarının esnetilmesi yönünde taleplerimizi ilettik. Çürük oranlarının %3 den %5’e çıkarılması ve nem oranlarında değişikler istedik. Kendileri ileri ki günlerde gerekeni yapacaklarını söylediler. Ayrıca çiftçinin şikayet ve taleplerini Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’a da söyledik. O da gerekli çalışmayı yapacağının sözünü verdi.

Biz Üreticimizin isteklerini doğru buluyoruz. Bu saatten sonra TMO her gelen fındığı alması gerekir. Çünkü TMO piyasaya geç girerek zaten bir mağduriyet yaratmıştır. Bundan sonra da TMO’nun alacağı  fındık 10 bin tonu geçmez. Bu rakamda devlet için küçük bir rakamdır. Üreticiyi bu rakamlar için geri çevirmesinin uygun olmayacağı kanaatindeyim.

Çiftçi arkadaşlar tepkilerin de sonuna kadar haklılar. Yaşananları takip ediyoruz.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-