eskort samsun

ÜNYENETHABER

Seyit TORUN “Emin Adımlarla İktidara Yürüyoruz”

Seyit TORUN “Emin Adımlarla İktidara Yürüyoruz”
17 Nisan 2015 - 9:53

VİDEO HABER

ccc

 

Ordu Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday listesinde 1. Sırada yer alan, geçmişte iki dönem Ordu Belediye Başkanlığı yapmış iktisatçı Seyit TORUN,  Çakır Medya’yı ziyaret etti.

 

Milletvekili adayı Seyit TORUN gerçekleştirmiş olduğu ziyaret sırasında genel seçimlerle ilgili, partisi ve kendisi hakkında görüşlerini bildirdi.

Türkiye olarak 7 Haziran’da bir takım kararlar verileceğini söyleyen aday TORUN, “13 yılık AKP iktidarı bize ve milletimize neler verdi, neler veremedi. Gerçekten 13 yıl boyunca ülkemizi, vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayıp, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırıp, onlara hizmet etti mi, etmedi mi?” sorularının cevabının düşünülüp değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek sözlerine başladı.

“Ak Parti İktidara Hiç Sorunsuz Gelmişken, Artık Her Şey Sorun Haline Geldi”

TORUN, Ak Partinin, yoksulluğu yeneceğiz diye iktidara geldiğini fakat günümüzde yoksulluğun sayısından, yoksullara yapmış olduğu yardımlardan övünen bir iktidar olduğunu söyledi.

Milletvekili TORUN, açıklamalarına şu şekilde devam etti; ”Yolsuzluğu bitireceklerini söylediler ve günümüzde yolsuzluk o kadar diz boyu olmuş durumda ki, gerek belediyelerinde, gerek bakanlıklarında gerekse her yerde söz konusu. Artık vatandaşımız bütün bu kötü kokulardan nefret etti.

“Yasaklar Dediler, Artık Düşünmek, Yazmak Dâhil Her Şey Yasak”

Bu demek oluyor ki hükümeti ele geçirmeden önce verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler. Günümüzde vatandaşı benden ve benden olmayan diye ayırdılar. Yani insanlarımız arasındaki barışı bozdular.

“Vatandaş Yanılıyor, Daha Fazlası Olmalı”

Bakıldığında vatandaşlarımız, kendilerinin yoksulluğunu giderecek bir takım yardımları kaderi zannediyor. Vatandaş yanılıyor, daha fazlası olmalı.

Sosyal devlet insana insanca yaşama hakkı vermeli. Fakat bakıldığında bugünkü AKP hükümeti, aç kalmayacak kadar veriyor. Devletin resmi istatistik kurumları açlık sınırını 1350 TL olarak açıklarken, emekliye, asgari ücret ile geçinen insanlara 1000 TL’nin altında maaş reva görüyor. Toplumumuzun tüm kesimleri durumdan oldukça rahatsız.

 “Bizim İstediklerimiz, Köydeki Çoban Kardeşlerimize De Lazım, Kentteki Sanayicilerimize De, İşçiye De Lazım Memura Da”

Her daim geçmişteki bazı eksiklikler göz önüne getirilerek, bugün geçmişle kıyaslanmaya çalışılıyor. Ama hiçbir zaman, dedem babamla kıyaslanamaz, bende babamla kıyaslanamam. Biz kaderimize razı olmamalıyız. Türkiye, Ordu ve Ünye bundan daha fazlasını hak ediyor.

Biz bugün, Orta Doğu’ya, Kuzey Afrika’ya bakarak çok değiştiğimizi söylüyoruz ama Avrupa’ya bakarak ne kadar geride kaldığımızı da biliyoruz.

“Türkiye’nin Tek Çözümü Cumhuriyet Halk Partisi İktidarıdır”

Bu ülkenin zenginliğini adaletli bir şekilde paylaşmadığımız sürece sorunları çözemeyiz.Bu ülkede hukuku güçlendirmediğimiz, demokrasiyi, özgürlüğü ve insan haklarını geliştirmediğimiz sürece başarılı olamayız.

Vatandaşlarımız her konuda değerlendirmeyi iyi yapmalı. Biz bu memlekete huzur, özgürlük, memleketin zenginliklerini adil bir şekilde paylaşmak istiyoruz. İnsanların birbirini ötekileştirdiği, başkalaştırdığı değil, barış içinde sevgi dolu bir Türkiye istiyoruz. Bununda tek çözümü vardır, Cumhuriyet Halk Partisi. İnşallah bunu da 7 Haziran akşamı Türk halkının, Ordulu hemşerilerimizin desteği ile sağlamış olacağız.”.

CHP Ordu Milletvekili Adayı Seyit TORUN son olarak “Türkiye’ye, Ordumuza ve Ünyemize bakalım” diyerek halka sorularını yöneltti düşünmelerini istedi.

13 yıldır ne değişti? Memleketimizde ne gelişti?  Vatandaşlarımızın sorunları çözüldü mü? Ünyemizin yaşam kalitesi arttı mı? Temel geçim kaynağımız olan fındık hak ettiği yerde mi? Cebimizdeki paramız eksildi mi, arttı mı? Acaba bugün yapmış oldukları çalışmalarla övünenler, Türkiye’nin zenginliğinin karşısında acaba bu yatırımlar yeterli mi?

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-