eskort samsun

ÜNYENETHABER

Turizm Haftası Kutlamaları Başladı

Turizm Haftası Kutlamaları Başladı
15 Nisan 2015 - 18:15

DSC_8009

Ordu’da, 15 – 22 Nisan Turizm Haftası kutlama etkinlikleri başladı. Turizm sektöründe yer alan kamu ve özel sektör  temsilcilerinin Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak,  Müze Müdürü Neşe Öncül, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Sevim Gürdal,  Ordu’da turizm alanında faaliyet gösteren turizm sektörünün temsilcileri, seyahat acentaları ve otel yöneticileri, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Turizm Haftası kapsamında gerçekleştirilecek  etkinlikler hakkında  Vali Balkanlıoğlu’na bilgi verdi.

 

Turizm sektörünün temsilcileri ise, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun turizm başta olmak üzere kültürel ve sosyal etkinliklere göstermiş olduğu yakın ilgi ve destekden dolayı çok memnun olduklarını, özellikle Ordu turizmine yönelik tanıtım faaliyetlerini de yakından takip ettiklerini dile getirerek, ”Sayın Valimizin her zaman yanında olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Kendisinin fikirlerinden de yararlanacağız” dediler.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Geldiğimiz günden beri Ordu’nun bütün güzelliklerini yerinde görmeye gayret ettik. Ordu’da turizm hareketi olabileceğini ve bir turizm çalışması yapılabileceğini gördük. Hatta iyi tanıtım organizasyonu yapabilirsek fındığı kat ve kat geçebilecek alternatif geçim kaynağı haline gelebilir diye düşündük. Bu potansiyelin orduda mevcut olduğunu gördük” dedi.

 

“Niçin insanlar Karadeniz gezisi düşündüklerinde Ordu’yu teğet geçiyorlar da Trabzon’a, Rize’ye gidiyorlar. Acaba Trabzon ve Rize’deki güzellikler Ordu’da yok mu? diye sorulduğunda oradaki güzelliklerin hepsinin fazlasıyla Ordu’da bulunduğu anlaşılıyor. Onlar nasıl kendilerini tanıtıp bu aşamaya gelmişse, biz de daha fazla tanıtalım, daha fazla ileriye gidelim, bunun gayreti içerisinde olduk” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Ulusal medyada, hatta uluslararası medyada Ordu’nun tanıtımı için kolları sıvadık. Bütün seyahat programları, seyahat dergileri, günlük ulusal gazetelerin ekleri veya içerisinde Ordu’yu haber konusu yaptık. Ordu’yu biraz da olsa gündeme taşıdık. Şimdi önümüzdeki hafta sonu cumartesi-pazar Türkiye’nin ne kadar basın kuruluşu varsa televizyonlar dâhil onların temsilcileri, bazıların editörleri Ordu’ya gelecek ve iki gün boyunca Ordu’nun bütün güzelliklerini yerinde göstereceğiz ve medyanın hem ekonomi, hem de turizm sayfalarında geniş yer tutacak. Mayıs ayında da bütün Arap aleminin ne kadar ünlü gazetecisi, televizyoncusu hatta yerel medyası varsa hepsi buraya gelecek, 3 gün boyunca misafirimiz olacak. Bunların hepsi ‘Ordu’nun Dereleri Turizme Akacak’ projesi kapsamında yapılan çalışmalardır” şeklinde konuştu.

 

Vali Balkanlıoğlu, “Her katıldığımız turizm fuarlarında da tur operatörlerine,  turizm acentelerine ve turizm şirketlerine verebileceğimiz elimizde yeterli materyal yok. Bu konuda da bir belgesel çalışmamız var. Türkiye’nin en profesyonel ekiplerine Ordu’yu seyreden insanlara burası cennetmiş demesini istiyoruz. Beğenecekleri güzel bir belgesel hazırlatıyoruz. Bu belgesel, Ordu’yu her anlamda, her yeriyle, her yönüyle tanıtan bir belgesel olacak. Tamamı nefis bir görüntü eşliğinde İngilizce, Arapça, Rusça ve Türkçe  olarak yayınlanacak” diye konuştu.

 

Ordu’nun turizmde bir patlama yapacağını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu, turizmle geçinecek. Biz de turizm bilinci oluşsun diye Kültür ve Turizm  Müdürlüğümüze bu konuda destek veriyoruz.  Ziyarete gelen insanları buradan mutlu göndermek son derece önemli.  Bir yerde reklam yapıp yükselmek çok zor ve masraflı. Ama bir yere kötü demek, orayı aşağı düşürmek çok kolay. O nedenle insanlarımızın da çok bilinçli olması gerekiyor.Ordu’nun geleneğinde misafirlere iyi davranmak, güler yüzlü ve tatlı dilli olmak  var” diyerek, ev pansiyonculuğunun da gelişeceğini kaydetti ve Turizm Haftası kutlama programının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-