eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Ünyemiz Muhteşem Bir Turizm Tarzına Sahiptir”…VİDEO HABER

“Ünyemiz Muhteşem Bir Turizm Tarzına Sahiptir”…VİDEO HABER
16 Nisan 2015 - 15:43

Turizm Haftası Kutlama Etkinlikleri Devam Ediyor

11087761_1633858070166777_302023869_o

15 – 22 Nisan tarihleri arası Turizm haftası olması münasebeti ile 16.04.2015 tarihinde Ünye Turizm ve Otelcilik Lisesinde Ünye Kaymakamı Mustafa DEMİR, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ömer AKAR, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa ERDEM, Askerlik Şube Başkanı Vahap ÖZDEMİR, Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan SOBİ, Turizm İşletmecileri, Ünye Turizm ve Otelcilik Lisesi Müdürü İsa ÜNEL, okul öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımı le Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi.

Düzenlenen bu program, Ünye Turizm ve Otelcilik Lisesi Müdürü İsa ÜNEL’in yapmış olduğu açılış konuşmasıyla başladı ve ardından Turizm şehri olan Ünye’nin ve Turizm ve Otelcilik Lisesinin tanıtım slayt gösterisi, Öğrencilerin hazırlamış olduğu skeçler, Okulun içinde bulunan ”Milli Tarih ve Milli Şuur köşesinin açılışı, ve son olarak ta Okulun ‘Mutfak Bölümü’ öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu ve servisini ise ‘Servis Bölümü’ öğrencilerinin yaptığı davet ile son buldu.

Ünye Turizm ve Otelcilik Lisesi Müdürü İsa ÜNEL yapmış olduğu açılış konuşmasında;

”Her yıl olduğu gibi bu yılda 15-22 Nisan Turizm Haftası Kutlama etkiliklerinde bir aradayız. Değerli Konuklar, Sizlere Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin Yaptırmış olduğu bir araştırmadan çarpıcı sonuçlar vereceğim.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) ve Akdeniz Üniversitesinin birlikte yaptıkları araştırmaya göre Turizm Sektöründe Meydana gelen bir birimlik gelişme, Türkiye Ekonomisinde iki birimlik gelişme yaratmaktadır. Turizm girdi alımları ile 54 sektörü doğrudan etkilerken, 1 yıl içresinde de 26 Milyar Dolarlık satın alma yapılmaktadır.Bu harcamalara birkaç örnek verecek olursak, ‘Balıkçılık sektörünün sattığı ürünlerin % 51’i, Gıda ve İçecek Sektörü satışlarının % 20’si ve Mobilya sektörünün % 14’ü Turizm Sektörüne ürün satmaktadır ve Turizm İstihdama da önemli katkılar sağlamaktadır.

Türkiye de sigortalı çalışanların % 7’si Turizm sektöründe çalışmaktadır. Konaklama Sektörünün bugünkü yatırım değeri 71 Milyar Dolar düzeyindedir. 2015 yılında yapılacak yatırımlarla 10 Milyar Dolarlık bir katkı daha sağlanacağı tahmin edilmektedir. Turizm Sektörü, Gayri Menkul, Enerji, Tasarım, Dekor ve Su gibi faaliyetlere yılda 1.3 Milyar Dolar harcama yapmaktadır. Çok daha çarpıcı bir rakam verecek olursak, Sadece Beş Yıldızlı bir Otel, yılda 150 ton civarında et, 400 ton Meyve sebze, 1000 ton civarında da içecek tüketmektedir.  Kıymetli misafirler, Turizmin Ülke ve Bölge Ekonomilerine katkısını çarpıcı rakamlarla ifade ettim.

“Ünyemiz Muhteşem Bir Turizm Tarzına Sahiptir”

Gerçek bir doğa harikası olan Ünye’miz ise muhteşem bir turizm tarzına sahip bulunmaktadır. Bunlardan kısaca bahsedecek olursak; Çet Dağı, Asarkaya Kent Ormanı, Ünye Kalesi, Tarihi Hamamları, Müze evi, Konakları, Tarihi Camileriyle görülmeye değer bir hazinedir. Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki Ünye’miz Turizmden hak ettiği geliri alamamaktadır. Bunun sebepleri arasında alt yapı yetersizliği, yeterli turizm yatırımlarının yapılamaması, Turistik Tesislerin kapasitelerinin yetersiz olmasını sayabiliriz.” şeklinde açıklamalarda bulunarak, son yıllarda yapılan ve yapılmakta olan Turizm yatırımlarının yapılmasında katkıları olan, Ünye Kaymakamı Mustafa DEMİR’e, Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Ardından ise Karadenizli ve Ünyeli İş adamlarına, ‘ Yatırım sizden, kalifiye eleman bizden’ şeklinde çağrıda bulundu.

Okulda ki başarı oranı ile alakalı da bilgiler veren Ünye Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü İsa ÜNEL;

”Şu ana kadar üç dönem mezun verdik. İlk Mezunlarımız 4 Yıllık Lisans programlarına yerleşmede %65’lik kazanma oranıyla 118 Turizm Meslek Lisesi arasında Türkiye Şampiyonu Olmuştur. Aynı yıl Meslek Liseleri arasında İl ve Ünye birincisi olarak kırılması zor bir rekora imza atmışlardır. ÖSYM son iki yıldır okulların başarılarını açıklamamaktadır. Bu yüzden ülke derecelerine bakamıyoruz. Son iki dönem mezunlarımız da Meslek Liseleri İl Birinciliğini kimseye kaptırmamışlardır.” diyerek.  Mezun olan öğrencilerinden hiçbirinin işsiz kalmadığını da ayrıca belirtti.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-