eskort samsun

ÜNYENETHABER

Artık “Ne İş Olsa Yaparım” Düşüncesi Yok…VİDEO HABER

Artık “Ne İş Olsa Yaparım” Düşüncesi Yok…VİDEO HABER
17 Nisan 2015 - 14:13

Kursiyerlere aşçılık sertifikaları verildi.

Adsız

Ünye Belediyesi Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde, Ünye Belediyesi’nin, Halk Eğitim Müdürlüğü, Limak Oteller Grubu ve Kamu İdareleri Teknik Danışmanlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile yaptığı Aşçılık Kursu’ nun ‘Kursiyerlere Sertifika Dağıtım Programı’ gerçekleşti.

Programa katılan Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, zaman zaman gençlerin önünü açmak ve onları kalifiyeli bireyler olarak yetiştirmek adına bu tür meslek edindirme kurslarının açılmasıyla, gençlere destek olduklarını ve Ülkemizdeki en büyük sıkıntılardan birinin eleman yetiştirmek olduğunu söyleyerek sözlerine başladı.

“Ne İş Olsa Yaparım” Düşüncesi Olmayacak

Başkan ÇAMYAR, bu tür meslek edindirme kurslarının açılmasındaki en büyük gayelerinin, “Ne iş olsa yaparım” düşüncesi yerine “Ben şu işi yaparım, ben işimde uzmanım”  düşüncesini oluşturarak yeni nesiller yetiştirmek olduğunu vurgularken açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Ünye Belediyesi olarak başlattığımız kursa katılan ve kurs sürecini başarıyla tamamlayan 20 gencimiz, dünyanın en çok kazandıran ve en çok keyifli mesleklerinden bir tanesi aşçılıkla, lezzet ustalığına önemli bir adım atmış oldular. Bu kurslarla beraber alt yapı eğitimlerini tamamlayan 20 kursiyerimizin 13 tanesi bu ay Antalya’ya giderek iki ayrı tatil köyünde, 4 ay sürecek olan 2. Aşama eğitimlerini tamamlayacaklar.”.

Başkan ÇAMYAR, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Bey ‘in kendilerine 500’e yakın gencin Ünye Halk Eğitim Merkezi’nden kurs hizmeti aldıklarını söylediğini belirterek “Bizde inşallah önümüzdeki 2015 yılı yatırım programı içerisine koyduğumuz Kültür Sarayı projemizde, benzeri etkinliklerin devam edebilmesi noktasında sınıfların büyütülmesi, sergi salonlar, el sanatları ile ilgili ders alınabilecek olan mekânların ortaya konulabilmesi adına gayret sarf edeceğiz.” Dedi.

Gençlere istihdam kapısı açmak ve onlara destek olabilmek adına elinden gelen gayreti göstereceğinin sözünü veren Başkan Ahmet ÇAMYAR, aşçılık kursunun açılmasıyla birlikte gençlerin eğitimlerine destek veren Ünye Halk Eğitim Merkezi Müdürüne, Kamu İdarelerine, Eğitim ve Teknik Danışmanlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine, kurs eğitmeni ve usta aşçı Vahit Usta’ya teşekkür etti ve sertifikalarını alan kursiyerlere başarılar diledi.

“Halk Eğitim Merkezimiz 500’e Yakın Gence Kurs Hizmeti Vermektedir”

Kurslara daha yoğun ilgi beklediklerini ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa ERDOĞAN, sertifikalarını alan kursiyerlere başarılar dileyerek, aşçılık kursuna destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-